Ga terug
–+ servings
Een frisse licht pittige waterkers salade met feta en amandelen. Een heerlijke rauwkost salade. Ideaal als bijgerecht of als lichte maaltijd tijdens wat warmere dagen.

Waterkers salade met feta en amandelen

Anna Kaptein
Een frisse licht pittige waterkers salade met feta en amandelen. Een heerlijke rauwkost salade. Ideaal als bijgerecht of lichte maaltijd tijdens wat warmere dagen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram waterkers
  • 150 gram feta
  • 2 stuks middelgrote wortels
  • 1/2 stuk komkommer
  • 2 eetlepels amandelen zonder vlies
  • 1 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel honing

Instructies
 

  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  • Was de waterkers zo nodig.
  • Maak van de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en de honing een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Was de wortel en de komkommer en snijd beide in dunne plakjes. Kan ook met een mandoline of keukenmachine.
  • Snijd de feta in kleine stukjes en meng door de dressing.
  • Meng de waterkers, de wortelplakjes, de komkommer plakjes en de dressing goed door elkaar in een ondiepe salade schaal.
  • Hak de amandelen grof en strooi over de salade.
  • Serveer de waterkers salade.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!