Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool doormidden. Verdeel de ene helft van de bloemkool in kleine roosjes en de andere helft in grotere roosjes en was ze goed.
Leg de kleine bloemkool roosjes op een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, een halve theelepel komijn, peper en zout.
Rooster in 15 minuten in de oven knapperig en gaar en zet apart.
Doe de andere helft met de grotere bloemkool roosjes in de keukenmachine en maal fijn tot een grove korrel, de bloemkool couscous. Zet even apart.
Giet 1 eetlepel olijfolie in een grote pan met dikke bodem en zet op halfhoog vuur.
Snipper de ui en de knoflook fijn. Of gebruik de knoflook pers voor de knoflook. Voeg als de olie heet is de ui toe en fruit deze 3 minuten.
Voeg daarna de mosterdzaad, de andere halve theelepel komijn en het gemalen korianderzaad toe en roer goed door.
Voeg ook de curry pasta en de knoflook toe en roer door.
Voeg na 1 minuut ook de tomatenpuree toe.
Was de cherrytomaatjes en voeg toe aan de pan. Prak de cherrytomaatjes met een pureestamper fijn om ze in stukjes te verdelen.
Voeg 440 ml water toe en 1 eetlepel zout. Breng alles aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
Zet daarna het vuur uit en voeg de spelt couscous en de couscous gemaakt van de bloemkool toe en roer alles goed door.
Doe de deksel op de pan en laat de couscous 15 minuten zo staan zodat het al de vloeistof heeft opgenomen. Voeg zo nodig wat extra water toe als het te droog wordt.
Snijd de munt in fijne reepjes. Doe de yoghurt in een kom en voeg de gesneden muntblaadjes toe.
Pers de halve citroen uit boven de yoghurt en voeg 1 eetlepel olijfolie toe en roer door. Breng de yoghurt op smaak met zout en peper.
Verdeel de couscous met tomaat over de borden, doe daarna een lepel munt yoghurt erover heen en een flink aantal geroosterde bloemkool roosjes.
Eetsmakelijk!