Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappel, koolrabi en ui.
Rasp ze met een grove rasp of met de keukenmachine.
Schep het mengsel op een schone theedoek, vouw de theedoek dicht en wring er boven de gootsteen zoveel mogelijk vocht uit.
Doe het mengsel vervolgens terug in een kom.
Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de kom.
Voeg ook de bloem toe en kneed het met je handen door elkaar tot een kleverig mengsel ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olie in een ruime koekenpan op hoog vuur.
Verdeel het aardappel-koolrabi mengsel in 4 porties en rol er stevige ballen van met je handen.
Druk ze vervolgens uit, tot het dezelfde vorm heeft als een grote hamburger.
Leg de rösti’s in de pan en druk ze met een spatel nog een beetje aan.
Bak de rösti’s in ongeveer 5 minuten aan beiden kanten goudbruin (met een spatel kun je ze gemakkelijk omdraaien).
Schep de rösti’s van koolrabi over in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in het midden van de oven.