Blue meat radijs salade met little gem
Anna Kaptein
Deze blue meat radijs salade met little gem is niet alleen een lust voor het oog, maar ook super smakelijk. Een makkelijk salade recept bomvol kleur.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 14 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
- 1 stuk little gem
- 2 stuks blue meat radijzen
- 2 stuks eieren
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 2 theelepels kappertjes
- 1 scheutje vocht van augurken of witte wijnazijn
- 1 theelepel agave siroop
- 1 mespunt chilivlokken
Kook de eieren totdat ze nog net zacht zijn en zet apart.
Maak van de yoghurt, de mayonaise, het augurkenvocht, de chilivlokken en de agavesiroop ene dressing. Breng op smaak met een snufje zout.
Hak de kappertjes met een scherp mes fijn en voeg ook toe aan de dressing.
Was de blue meat radijzen en snijd ze met een mandoline of een heel scherp mes in dunne plakjes.
Was de little gem, snijd in kwarten en daarna in reepjes.
Pel de eieren en snijd in kwarten.
Rooster de pijnboompitten in ene droge koekenpan.
Meng de little gem, de plakken blue meat radijs, het ei en de pijnboompitjes op een saladeschaal en meng met de dressing.
Serveer de salade met blue meat radijs en little gem.