Ga terug
–+ servings
Een kleurrijke salade met blue meat radijs, little gem en ei. Een snel vegetarisch salade recept.

Blue meat radijs salade met little gem

Anna Kaptein
Deze blue meat radijs salade met little gem is niet alleen een lust voor het oog, maar ook super smakelijk. Een makkelijk salade recept bomvol kleur.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk little gem
  • 2 stuks blue meat radijzen
  • 2 stuks eieren
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 scheutje vocht van augurken of witte wijnazijn
  • 1 theelepel agave siroop
  • 1 mespunt chilivlokken

Instructies
 

  • Kook de eieren totdat ze nog net zacht zijn en zet apart.
  • Maak van de yoghurt, de mayonaise, het augurkenvocht, de chilivlokken en de agavesiroop ene dressing. Breng op smaak met een snufje zout.
  • Hak de kappertjes met een scherp mes fijn en voeg ook toe aan de dressing.
  • Was de blue meat radijzen en snijd ze met een mandoline of een heel scherp mes in dunne plakjes.
  • Was de little gem, snijd in kwarten en daarna in reepjes.
  • Pel de eieren en snijd in kwarten.
  • Rooster de pijnboompitten in ene droge koekenpan.
  • Meng de little gem, de plakken blue meat radijs, het ei en de pijnboompitjes op een saladeschaal en meng met de dressing.
  • Serveer de salade met blue meat radijs en little gem.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!