Ga terug
–+ servings
Schattige bakjes gemaakt van croissantdeeg en gevuld met ei en gemarineerde tomaatjes. Gegarneerd met tuinkers. Een vrolijk ontbijt of brunch recept. Ook erg leuk voor Pasen.

Croissantdeeg bakjes gevuld met ei en tuinkers

Anna Kaptein
Feestelijke croissantdeeg bakjes met ei, gemarineerde tomaatjes en tuinkers. Leuk om te maken als onderdeel van een uitgebreide ontbijt of brunch tafel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 24 minuten
Gang Ontbijt
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol croissantdeeg voor grote croissants
  • 6 stuks eieren
  • 70 gram gemarineerde tomaten
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 50 gram geraspte belegen kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet 6 grote soufflebakjes in met boter.
  • Verdeel het croissantdeeg over de pasteibakjes, zorg dat alle randen bedekt zijn en dat het een bakje wordt.
  • Verdeel de geraspte kaas over het croissantdeeg.
  • Breek de eieren voorzichtig in de croissant deeg bakjes.
  • Verdeel de gemarineerde tomaten over de eieren, ongeveer 2 tomaatjes per croissantdeeg bakje.
  • Bak de croissantdeegbakjes met ei in ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven tot het eiwit gestold is. Controleer regelmatig.
  • Garneer de croissantdeegbakjes met ei met de tuinkers en serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!