Croissantdeeg bakjes gevuld met ei en tuinkers
Anna Kaptein
Feestelijke croissantdeeg bakjes met ei, gemarineerde tomaatjes en tuinkers. Leuk om te maken als onderdeel van een uitgebreide ontbijt of brunch tafel.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 14 minuten min
Totale tijd 24 minuten min
1 rol croissantdeeg voor grote croissants 6 stuks eieren 70 gram gemarineerde tomaten 1/2 bakje tuinkers 50 gram geraspte belegen kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet 6 grote soufflebakjes in met boter.
Verdeel het croissantdeeg over de pasteibakjes, zorg dat alle randen bedekt zijn en dat het een bakje wordt.
Verdeel de geraspte kaas over het croissantdeeg.
Breek de eieren voorzichtig in de croissant deeg bakjes.
Verdeel de gemarineerde tomaten over de eieren, ongeveer 2 tomaatjes per croissantdeeg bakje.
Bak de croissantdeegbakjes met ei in ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven tot het eiwit gestold is. Controleer regelmatig.
Garneer de croissantdeegbakjes met ei met de tuinkers en serveer direct.