Ga terug
+ servings
Chinese kool roerbakken met kerrie, taugé en cashewnoten is super makkelijk. Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel. Een heerlijk en vegetarisch recept.

Chinese kool roerbakken met kerrie

Anna Kaptein
Chinese kool roerbakken met kerrie, taugé en cashewnoten is een heerlijke combinatie. En het recept van Chinese kool met kerrie staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Een heerlijk vegetarisch recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Chinese kool
  • 1 stuk ui
  • 2 stuks tenen knoflook
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram cashewnoten
  • 100 gram tauge
  • 125 ml crème fraiche (gebruik voor een vegan variant kookroom van soja)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
  • Snijd de Chinese kool in de lengte door midden. Verwijder het hart en snijd in heel dunne reepjes.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Zet een wok met twee eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe als de olie heet is. Fruit de ui een paar minuten aan. Voeg ook het kerriepoeder, de chili vlokken toe en de knoflook toe. Roer goed door.
  • Voeg de Chinese kool toe en roerbak deze 5 minuten op redelijk hoog vuur. Voeg in de laatste minuut ook de taugé toe.
  • Doe als laatste de crème fraîche (of de vegan kookroom) erdoor en roer goed door. Breng verder op smaak met wat zout.
  • Serveer de roergebakken Chinese kool met kerrie met de geroosterde cashewnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!