Chinese kool roerbakken met kerrie, taugé en cashewnoten is een heerlijke combinatie. En het recept van Chinese kool met kerrie staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Een heerlijk vegetarisch recept.
125 mlcrème fraiche (gebruik voor een vegan variant kookroom van soja)
2 theelepelskerriepoeder
1/2 theelepelchilivlokken
2eetlepelszonnebloemolie
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
Snijd de Chinese kool in de lengte door midden. Verwijder het hart en snijd in heel dunne reepjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Zet een wok met twee eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe als de olie heet is. Fruit de ui een paar minuten aan. Voeg ook het kerriepoeder, de chili vlokken toe en de knoflook toe. Roer goed door.
Voeg de Chinese kool toe en roerbak deze 5 minuten op redelijk hoog vuur. Voeg in de laatste minuut ook de taugé toe.
Doe als laatste de crème fraîche (of de vegan kookroom) erdoor en roer goed door. Breng verder op smaak met wat zout.
Serveer de roergebakken Chinese kool met kerrie met de geroosterde cashewnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!