Chinese kool roerbakken met kerrie

Chinese kool roerbakken met kerrie, taugé en cashewnoten is super makkelijk. Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel. Een heerlijk en vegetarisch recept.

Chinese kool roerbakken met kerrie

Chinese kool roerbakken met kerrie, taugé en cashewnoten is super makkelijk. Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel. Een heerlijk en vegetarisch recept.

Heb je nou heel weinig tijd of ben je laat thuis en wil je toch nog gezond en lekker koken? Dan is deze roerbakschotel van Chinese kool ideaal. Lekker met taugé, cashewnoten en zilvervliesrijst. Dit recept heeft heel weinig voorbereidingstijd én weinig kooktijd. Chinese kool is een heel geschikte groente om roer te bakken. Let wel op dat het heel snel gaar is, als je het te lang roerbakt wordt het papperig. De Chinese kool en de taugé zijn beide het lekkerst als ze nog een beetje bite hebben. Beter iets te rauw dan iets te gaar. Chinese kool is ook erg smakelijk om rauw te eten, zoals in deze salade van Chinese kool.

Wokken of roerbakken

Door de Chinese kool samen met de ui, knoflook en kruiden te roerbakken in een wok bereid je de Chinese kool kort op hoge temperatuur waardoor de smaak en voedingstoffen het beste behouden blijven. Doe dit bij voorkeur in een wok met dikke bodem zoals bijvoorbeeld deze.

De keukenmaterialen die ik gebruikt heb voor dit recept:
Koekenpan
Wok
– Middelgrote pan

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Chinese kool roerbakken met kerrie

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 15 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 Chinese kool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram cashewnoten
  • 100 gram taugé
  • 125 gram crème fraîche (gebruik voor een vegan variant kookroom van soja)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • halve theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructions

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.

3

Snijd de Chinese kool in de lengte door midden. Verwijder het hart en snijd in heel dunne reepjes.

4

Snipper de ui en de knoflook.

5

Zet een wok met twee eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe als de olie heet is. Fruit de ui een paar minuten aan. Voeg ook het kerriepoeder, de chili vlokken toe en de knoflook toe. Roer goed door.

6

Voeg de Chinese kool toe en roerbak deze 5 minuten op redelijk hoog vuur. Voeg in de laatste minuut ook de taugé toe.

7

Doe als laatste de crème fraîche (of de vegan kookroom) erdoor en roer goed door. Breng verder op smaak met wat zout.

8

Serveer met de gekookte rijst en de geroosterde cashewnoten.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.