Gegrilde Chinese kool met pikante dressing

Krokante gegrilde Chinese kool met een pikante dressing en geroosterde cashewnoten. Een verrassende en vegetarische manier om Chinese kool te bereiden.

Gegrilde Chinese kool met pikante dressing

Krokante gegrilde Chinese kool met een pikante dressing en geroosterde cashewnoten. Een verrassende en vegetarische manier om Chinese kool te bereiden.

Het komt waarschijnlijk niet snel in je op om Chinese kool te grillen, maar het is zeker het proberen waard! De gegrilde Chinese kool is nog gedeeltelijk rauw, en gedeeltelijk bereid wat een hele fijne combi is. Chinese kool is namelijk zowel rauw als bereid erg lekker. De pikante dressing bestaat uit sambal, ketjap, soja saus, azijn en agave siroop en is een heerlijke toevoeging. Samen met de geroosterde cashewnoten kun je deze gegrilde Chinese kool goed serveren als vegetarisch hoofdgerecht. Serveer er wat gebakken rijst bij en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd.

Chinese kool grillen

Chinese kool grillen kan op vele verschillende manieren. De meest voorkomende en makkelijkste manier is om ze te grillen in een grillpan zoals deze. De meeste hebben er wel zo een in huis. Het enige nadeel is dat niet alles tegelijk in één pan past. Gril je nou heel graag en vaak, dan is deze grillplaat echt ideaal. Deze gebruik ik zelf. Bijna alles past er gelijktijdig op en de andere zijde is een bakplaat, ook heel handig.

Recepten met Chinese kool

Zoek je na deze gegrilde Chinese kool meer vegetarische recepten met Chinese kool? Probeer dan ook eens deze roergebakken Chinese kool met kerrie of deze salade van Chinese kool.

Benodigde keuken materialen:
Grillpan of grillplaat
– Ovenschaal
Handrasp
Knoflookpers
Keukenmachine of staafmixer

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Gegrilde Chinese kool

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 10 minuten Total Time: 20 minuten

Ingredients

  • 1 Chinese kool
  • 75 gram cashewnoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel agave siroop
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Instructions

1

Maak van de sambal, de ketjap, de azijn, de sojasaus en de agave siroop een dressing.

2

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en voeg ook toe aan de dressing.

3

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.

4

Verwarm de grillplan of de grillplaat tot hij goed heet is.

5

Snijd de Chinese kool in kwarten.

6

Besmeer de Chinese kool aan de snijkanten met de olijfolie en bestrooi met wat zout.

7

Grill de Chinese kool aan de snijkanten 2 a 3 minuten per kant tot je duidelijke grill strepen ziet.

8

Verwarm de dressing ongeveer 2 minuten in een steelpannetje tot hij goed warm en iets stroperiger is.

9

Serveer de gegrilde Chinese kool met de pikante dressing en de cashewnoten.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.