Gegrilde Chinese kool met pikante dressing
Krokante gegrilde Chinese kool met een pikante dressing en geroosterde cashewnoten. Een verrassende en vegetarische manier om Chinese kool te bereiden.
Het komt waarschijnlijk niet snel in je op om Chinese kool te grillen, maar het is zeker het proberen waard! De gegrilde Chinese kool is nog gedeeltelijk rauw en gedeeltelijk bereid wat een hele lekkere combi is. Chinese kool is namelijk zowel rauw als bereid erg lekker. De pikante dressing bestaat uit sambal, ketjap, soja saus, azijn en agave siroop en is een heerlijke toevoeging aan de gegrilde Chinese kool. Samen met de geroosterde cashewnoten kun je deze gegrilde Chinese kool goed serveren als vegetarisch hoofdgerecht. Serveer er wat gebakken rijst bij en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd.
Chinese kool grillen
Chinese kool grillen kan op vele verschillende manieren. De meest voorkomende en makkelijkste manier is om ze te grillen in een grillpan zoals deze. De meeste hebben er wel zo een in huis. Het enige nadeel is dat niet alles tegelijk in één pan past. Gril je nou heel graag en vaak, dan is deze grillplaat echt ideaal. Deze gebruik ik zelf graag. Alle Chinese kool past hier gelijktijdig op, waardoor je niet in meerdere porties hoeft te grillen en alle Chinese kool gelikmatig gegrilt is.
Vegetarische recepten met Chinese kool
Zoek je na het maken van de gegrilde Chinese kool meer vegetarische recepten met Chinese kool? Probeer dan ook eens deze roergebakken Chinese kool met kerrie of deze salade van Chinese kool.
Benodigde keukenmaterialen voor gegrilde Chinese kool
– Grillpan of grillplaat
– Ovenschaal
– Handrasp
– Knoflookpers
– Keukenmachine of staafmixer
Gegrilde Chinese kool met pikante dressing
Ingrediënten
- 1 stuk Chinese kool
- 75 gram cashewnoten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels sambal
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel agave siroop
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Instructies
- Maak van de sambal, de ketjap, de azijn, de sojasaus en de agave siroop een dressing.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en voeg ook toe aan de dressing.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
- Verwarm de grillplan of de grillplaat tot hij goed heet is.
- Snijd de Chinese kool in kwarten.
- Besmeer de Chinese kool aan de snijkanten met de olijfolie en bestrooi met wat zout.
- Grill de Chinese kool aan de snijkanten 2 a 3 minuten per kant tot je duidelijke grill strepen ziet.
- Verwarm de dressing ongeveer 2 minuten in een steelpannetje tot hij goed warm en iets stroperiger is.
- Serveer de gegrilde Chinese kool met de pikante dressing en de cashewnoten.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
1 Reactie
Henny Dorsman
6 september 2024 at 12:36Ook ik vind het vreselijk hoe er met dieren wordt omgegaan. En natuurlijk heb ik de petitie al lang getekend, maar moet ik deze plaatjes werkelijk zó vaak zien in één recept?!