Salade van chinese kool

21 juli 2017 (Laatst bijgewerkt: 3 juni 2023)
Salade van Chinese kool met wortel, appel en rozijnen. Een heerlijke vegetarische, makkelijke en gezonde salade.

Salade van chinese kool

Een heerlijke frisse salade van Chinese kool, met wortel, appel en rozijnen. Een gezonde rauwkost salade met rauwe Chinese kool.

Chinese kool is een heerlijke koolsoort om rauw te eten. Lekker fris, knapperig en vrij neutraal in smaak. Ik maak dan ook graag een salade van Chinese kool. Afhankelijk van wat je in huis hebt kun je hem zo uitgebreid maken als je wilt. Hier heb ik het recept uitgeschreven van de salade van Chinese kool zoals ik hem het liefste eet, simpel, makkelijk en gezond en met wortel, rozijnen en appel.  Deze salade  kan je heel makkelijk uitbreiden met bijvoorbeeld gerookte kipfilet, walnoten of peer in plaats van appel.

Chinese kool snijden voor de salade

Snijd de Chinese kool voor deze salade van Chinese kool wel heel fijn, dan smaakt hij het lekkerste. Je kunt dat doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Als je beide niet hebt snijd je de Chinese kool heel fijn met een heel scherp koksmes.

Vegetarische recepten met Chinese kool

Ben je na het maken van deze salade met Chinese kool op zoek naar meer vegetarische recepten met Chinese kool? Probeer dan ook eens deze gegrilde Chinese kool met pikante dressing of deze roergebakken Chinese kool met kerrie.

salade van chinese kool, chinese kool, groenten, vegetarisch, biologisch, recept, makkelijk, gezond, salade, koken, wortel, peterselie, appel

Salade van Chinese kool

Anna Kaptein
Een heerlijke frisse salade van Chinese kool, met wortel, appel en rozijnen. Een gezonde rauwkost salade met rauwe Chinese kool.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Chinese kool
  • 1 stuk biologische citroen
  • 2 stuks grote wortels
  • 2 stuks appels
  • handje rozijnen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 5 gram krul peterselie
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk peper
  • zout en peper

Instructies
 

  • Snijd de Chinese kool in zeer smalle reepjes.
  • Haal de wortel door de spirelli groentesnijder of rasp ze op de grove rasp.
  • Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in dunne reepjes.
  • Snijd de rode ui in heel dunne ringetjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Voeg alles samen met de rozijnen in een kom en meng goed door elkaar.
  • Pers de citroen uit.
  • Maak van het citroensap, de yoghurt, mosterd en mayonaise een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg naar smaak toe aan de salade van Chinese kool en meng goed door.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Els
    3 september 2023 at 19:39

    5 sterren
    De salade van Chinese kool was heerlijk. Ga ik vaker maken. Ik heb er nog wat radijs en bleekselderij toegevoegd omdat ik dat toevallig in de koelkast had liggen.

    • Reageer
      Anna
      4 september 2023 at 17:05

      Hoi Els, wat fijn om te horen! Lekkere toevoeging ook, de radijs en bleekselderij.

      Groetjes Anna

    Laat een reactie achter

    Beoordeel het recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.