Gevulde meiraap

Gevulde meiraap is een originele én lekkere manier om meiraap, of meiknol, te serveren. De meiraap wordt gevuld met een kruidige en frisse couscoussalade. Een lekker en gezond vegetarisch gerecht.

Gevulde meiraap is een originele én lekkere manier om meiraap, of meiknol, te serveren. De meiraap wordt gevuld met een kruidige en frisse couscoussalade. Een lekker en gezond vegetarisch gerecht.

Deze week zaten er meirapen in het biologisch groentenpakket. De meiraap, of ook wel meiknol, is voor veel mensen een vergeten groente. Meirapen hebben een heerlijke licht pittige, zachte smaak en zijn zowel rauw als gekookt, gebakken, gefrituurd of gestoofd te eten. Ze bevatten veel vitamine C en zijn mede daardoor erg gezond. En ik vind ze er super schattig uitzien! Daarom vind ik dit recept van gevulde meiraap van Barry en Vivian ook zo leuk om te maken. De meiraap is namelijk na bereiding nog steeds een schattig knolletje om te zien, wat heel leuk serveren is.

Op zoek naar meer gevulde groentes? Probeer ook eens deze heerlijke gevulde zapalitto courgette of deze gevulde sweet dumpling pompoen. 

Gevulde meiraap

By Anna Kaptein Serves: 2 personen
Prep Time: 45 minuten Cooking Time: 45 minuten Total Time: 1,5 uur

Ingredients

  • 600 gr meirapen
  • 110 gr couscous
  • 2 el blanke rozijnen
  • 4 el pijnboompitten of gehakte amandelen
  • 60 gr feta
  • 2 tomaten
  • 1,5 el olijfolie
  • 5 gr peterselie
  • 10 blaadjes munt
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout en peper

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

4

Snijd de onderkant van de meiraapjes eraf zodat ze goed rechtop kunnen staan. Snijd ook het ‘kapje’ eraf.

5

Schep met een parisienne boor, ook wel bekend als meloenboor, het vruchtvlees uit de meiraapjes. Let erop dat je de buitenkant en onderkant intact laat, dus houdt ongeveer 5 millimeter van de randen over.

6

Snijd het eruit geschepte vruchtvlees in kleine blokjes.

7

Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de peterselie en munt fijn.

8

Meng de meiraapblokjes, tomaat, peterselie, munt, pijnboompitten, olijfolie en rozijnen door de couscous.

9

Verkruimel de feta erover en meng door elkaar.

10

Breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout.

11

Schep de couscous in de uitgeholde meiraapjes en druk goed aan.

12

Bewaar de overige couscous om erbij te serveren.

13

Leg de gevulde meiraapjes in een ovenschaal en dek ze af met hun kapjes. Schenk er 1 centimeter kokendheet water (of groentebouillon) en de balsamicoazijn bij.

14

Voeg wat zout toe.

15

Dek de ovenschaal af met alumiliumfolie en plaats 30 minuten in de oven.

16

Verwijder daarna de folie en rooster nog 15-20 minuten tot de meiraapjes zacht verend zijn.

17

Schep ze uit het vocht in de ovenschaal en dien op met de overige couscoussalade.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.