Gevulde meiraap

19 juli 2017 (Laatst bijgewerkt: 28 februari 2023)
Gevulde meiraap is een originele én lekkere manier om meiraap, of meiknol, te serveren. De meiraap wordt gevuld met een kruidige en frisse couscoussalade. Een lekker en gezond vegetarisch gerecht.

Gevulde meiraap

Gevulde meiraap is een originele én lekkere manier om meiraap, of meiknol, te serveren. De meiraap wordt gevuld met een kruidige en frisse couscoussalade. Een lekker en gezond vegetarisch gerecht.

Meiraap of meiknol

Deze week zaten er meirapen in het biologisch groentenpakket. De meiraap, of ook wel meiknol, is voor veel mensen een vergeten groente. Meirapen hebben een heerlijke licht pittige, zachte smaak en zijn zowel rauw als gekookt, gebakken, gefrituurd of gestoofd te eten. Ze bevatten veel vitamine C en zijn mede daardoor erg gezond. En ik vind ze er super schattig uitzien! Daarom vind ik dit recept van gevulde meiraap van Barry en Vivian ook zo leuk om te maken. De meiraap is namelijk na bereiding nog steeds een schattig knolletje om te zien, wat heel leuk serveren is.

Meirapen uithollen om te vullen

Een meiraap is een redelijk harde groente. Voor het uithollen van dit soort groenten bestaan er speciale uithollepels zoals dezeMet deze uithollepels kun je heel gemakkelijk de mei raapjes uithollen.

Recepten voor gevulde groentes

Ben je na het maken van deze gevulde meiraap op zoek naar naar meer gevulde groentes? Probeer ook eens deze heerlijke gevulde zapalitto courgette of deze gevulde sweet dumpling pompoen. 

Benodigde keukenmaterialen voor gevulde meiraap

Koksmes
Parisienne boor
Koekenpan
Ovenschaal

Gevulde meiraap is een originele én lekkere manier om meiraap, of meiknol, te serveren. De meiraap wordt gevuld met een kruidige en frisse couscoussalade. Een lekker en gezond vegetarisch gerecht.

Gevulde meiraap

Anna Kaptein
Gevulde meiraap is een originele én lekkere manier om meiraap, of meiknol, te serveren. De meiraap wordt gevuld met een kruidige en frisse couscoussalade. Een lekker en gezond vegetarisch gerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram meirapen
  • 110 gram couscous
  • 2 eetlepel blanke rozijnen
  • 4 eetlepel pijnboompitten of gehakte amandelen
  • 60 gram feta
  • 2 stuks tomaten
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 5 gram peterselie
  • 10 blaadjes munt
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Snijd de onderkant van de meiraapjes eraf zodat ze goed rechtop kunnen staan. Snijd ook het ‘kapje’ eraf.
  • Schep met een parisienne boor, ook wel bekend als meloenboor, het vruchtvlees uit de meiraapjes. Let erop dat je de buitenkant en onderkant intact laat, dus houdt ongeveer 5 millimeter van de randen over.
  • Snijd het eruit geschepte vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de peterselie en munt fijn.
  • Meng de meiraapblokjes, tomaat, peterselie, munt, pijnboompitten, olijfolie en rozijnen door de couscous.
  • Verkruimel de feta erover en meng door elkaar.
  • Breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout.
  • Schep de couscous in de uitgeholde meiraapjes en druk goed aan.
  • Bewaar de overige couscous om erbij te serveren.
  • Leg de gevulde meiraapjes in een ovenschaal en dek ze af met hun kapjes. Schenk er 1 centimeter kokendheet water (of groentebouillon) en de balsamicoazijn bij.
  • Voeg wat zout toe.
  • Dek de ovenschaal af met alumiliumfolie en plaats 30 minuten in de oven.
  • Verwijder daarna de folie en rooster nog 15-20 minuten tot de meiraapjes zacht verend zijn.
  • Schep de gevulde meiraap uit het vocht in de ovenschaal en dien op met de overige couscoussalade.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.