Koude gevulde wraps met bietjes en kikkererwten

Koude gevulde wraps met bietjes en kikkererwten, groenten, gezond, recept, biologisch, bietjes, kikkererwten, vegetarisch, wraps

Na een hele dag werken heb ik niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Zeker als het zonnig en warm is. Maar ik wil wel iets lekkers eten. En graag ook gezond. En makkelijk. Omdat ik dan niet altijd uit wil komen op een salade, bedacht ik deze koude gevulde wraps met bietjes en kikkererwten. Ze zijn echt zo klaar er komt bijna geen bereiding aan te pas. Maar ze zijn wel super lekker én gezond! Het idee voor deze koude gevulde wraps met bietjes en kikkererwten is eigenlijk ontstaan met de ingrediënten die ik op dat moment in huis had, zoals de bietjes, wraps en kikkererwten. En inmiddels is het een gerechtje wat wij op zomerse werkdagen graag eten. Benieuwd wat je nog meer van bietjes of kikkererwten kan maken?

Koude gevulde wraps met bietjes en kikkererwten

Hoeveelheid: 3 of 4 personen
Kooktijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr bietjes
  • 125 gr feta
  • 3 bosuitjes
  • 325 gr kikkererwten
  • 1 potje geroosterde aubergine & rode paprikaspread (tsatsoulis)
  • 6 volkoren wraps
  • 6 korte prikkers

Instructies

1

Verdeel de wraps over het aanrecht en besmeer ze met een laagje geroosterde aubergine & rode paprikaspread.

2

Snijd de bietjes in plakjes en leg in het midden van elke wrap dakpansgewijs een rijtje bieten schijfjes.

3

Snijd de feta in kleine blokjes en de bosui in fijne ringetjes en meng deze samen met de kikkererwten in een kom.

4

Verdeel dit mengsel over de wraps, boven op de bieten schijfjes.

5

Vouw de wraps voorzichtig dicht en steek er een prikker in om ze gesloten te houden.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.