Bieten lasagne met wortel en geitenkaas

Een heerlijke vegetarische en gezonde lasagne van rode bieten, wortel en geitenkaas. Een recept boordevol groenten en makkelijk voor te bereiden als avondeten.

Bieten lasagne met wortel en geitenkaas

Een heerlijke vegetarische en gezonde lasagne van rode bieten, wortel en geitenkaas. Een recept boordevol groenten en makkelijk voor te bereiden als avondeten.

Lasagnes, ovenschotels en ovenpasta’s zijn hier thuis erg populair. Zowel om te eten als om te maken. Zeker als doordeweekse maaltijd vind ik ze ideaal. Makkelijk voor te bereiden en op de avond zelf hoeft het alleen nog in de oven geschoven te worden. Daarnaast verwerk ik er altijd lekker veel groenten in. Zoals in deze bieten lasagne met wortel. Bij elkaar zit hier wel een kilo aan verse groenten in, waardoor je makkelijk aan die 200 gram per dag komt. De combinatie van biet, wortel, zachte geitenkaas, tijm en salie is ook echt super. Eenvoudig, gezond en lekker.

Op zoek naar meer vegetarische ovenschotels?

Zoals eerder gezegd ban ik fan van ovenschotels. Het liefste vegetarisch. Daarom heb ik nog veel meer oven inspiratie voor je. Zoals deze vegetarische ovenschotel met pastinaak en linzen, of deze ovenpasta met koolraap en zoete aardappel. Ook deze vegetarische variant van een zuurkoolschotel is zeker aan te raden. Allemaal recepten die je goed van te voren kunt klaar maken, vol met groenten en niet al te moeilijk. Ideaal en lekker als avondeten voor een doordeweekse dag.

Bieten lasagne met wortel en geitenkaas

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 50 minuten Total Time: 60 minuten

Ingredients

  • 500 gram rode bieten
  • 500 gram wortelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 150 gram lasagne bladen
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 2 takjes verse tijm
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Instructions

1

Schil de bieten. Zet een pan met ruim water op het vuur en laat de bieten in 1,5 tot 2 uur (bij winterbieten) of in 30 minuten (bij zomerbieten) gaar koken. Test met een vork de gaarheid. Giet ze af als ze gaar zijn en laat afkoelen.

2

Schil of was ondertussen de wortelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.

3

Snipper de ui en de knoflook.

4

Zet een pan met dikke bodem en 1 eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur.

5

Fruit hierin de ui 3 minuten aan.

6

Voeg vervolgens ook de knoflook, de gedroogde salie en de blaadjes van de tijm toe en laat 1 minuten mee fruiten

7

Voeg daarna de tomatenblokjes en de blokjes van wortel toe en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de wortel, met de deksel op de pan, in 10 - 15 minuten gaar stoven. Breng op smaak met zout en peper.

8

Snijd de afgekoelde bieten in plakjes en verwarm de oven voor op 190 graden.

9

Pak een ovenschaal en schep wat van de tomatensaus op de bodem zodat deze net bedekt is.

10

Leg hier vervolgens één laag met lasagne bladen op.

11

Verdeel daar overheen één laag met bieten plakjes.

12

Verkruimel 1/3 van de geitenkaas over de bietenplakjes en dek dit weer af met een dun laagje tomaten saus.

13

Leg hier weer één laag met lasagne bladen op.

14

Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.

15

Bedek de lasagne met de geraspte kaas en bak deze in 30 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.