Vegetarische curry pompoen met kikkererwten

Een heerlijke vegetarische curry pompoen met kikkererwten. Met zelfgemaakte currypasta. Ook makkelijk aan te passen naar een vegan variant.

Vegetarische curry pompoen met kikkererwten

Een heerlijke vegetarische curry pompoen met kikkererwten. Met zelfgemaakte currypasta. Ook makkelijk aan te passen naar een vegan variant.

Curry’s heb je in allerlei soorten en smaken. Je kunt eindeloos variëren met groentesoorten, maar ook met kruiden en curry pasta’s. Je kunt kant en klare curry pasta’s kopen, maar je kunt ze ook eenvoudig zelf maken. Zoals bij de vegetarische curry pompoen waarbij je heel gemakkelijk zelf de curry pasta maakt. In dit geval is het een curry pasta van rode peper, gember, knoflook, ui samen met korianderzaad en komijn. Een heerlijke smaakcombinatie! Het enige wat je nodig hebt voor het maken van de curry pasta is een keukenmachine zoals deze.

Meer vegetarische curry recepten

Heb je nou de smaak van de vegetarische curry’s met groenten te pakken gekregen? Probeer dan ook eens deze vega broccoli curry met zoete aardappel of deze vega curry met rode linzen en aubergine. Of maak zelfgemaakt naanbrood bij je curry volgens dit recept.

Goede pan

Voor het maken van vegetarische curry saus heb je een flinke pan met dikke bodem nodig. Zelf ben ik helemaal fan van deze pannen van Le Creuset die ik dan ook vaak voor dit soort gerechten gebruik.

Benodigde keukenmaterialen:
Keukenmachine
Pan met dikke bodem
Koksmes


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Vegetarische curry pompoen met kikkererwten

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 45 minuten Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 1 grote flespompoen
  • 2 middelgrote wortels
  • 1 rode peper
  • 3 cm geschilde gemberwortel
  • 4 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 400 gr kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1,5 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1,5 theelepel gemalen komijnzaad
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 gram Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt voor een vegan variant
  • 10 gram verse koriander

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

3

Snijd de pompoen helemaal in ronde plakken van ongeveer 1 cm. Verwijder daarna voorzichtig de draden en pitten. Laat de vier mooiste ringen intact en snijd de rest in kleine blokjes.

4

Was of schil de wortelen en snijd in dunne plakjes.

5

Verdeel de pompoen blokjes- en ringen en de wortel plakjes over de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout.

6

Rooster de pompoen 30 minuten in de oven. Schep de pompoen halverwege een keer om.

7

Snijd ondertussen de geschilde ui, de geschilde knoflook, de geschilde gember en de peper (zaadlijsten wel eerst verwijderen!) in grove stukken en doe in de keukenmachine.

8

Maal fijn tot een curry pasta.

9

Zet een flinke pan met dikke bodem en 2 eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur.

10

Voeg de curry pasta en het gemalen korianderzaad en komijn toe.

11

Bak de curry pasta gedurende 5 minuten terwijl je regelmatig roert.

12

Voeg daarna ook de tomatenpuree toe en bak deze ook 3 minuten mee.

13

Voeg de tomatenblokjes en breng aan de kook. Voeg daarna de yoghurt toe en breng zo nodig nog wat op smaak met zout en peper.

14

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de geroosterde pompoen blokjes toe. Houd de pompoen ringen nog even apart.

15

Snijd de verse koriander grof.

16

Serveer de vegetarische curry pompoen met de vers gesneden koriander en één ring pompoen per bord.

17

Eet pompoen curry met rijst of naanbrood.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.