Vegetarische groenten loempia
Heerlijke krokante vegetarische én veganistische groenten loempia’s met een vulling van wortel en knolselderij. Een lekkere snack boordevol groenten!
Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken uit de keuken van de zoete inval. De keuken van de zoete inval is de blog van Catharina waar je haar culinaire uitspattingen kunt volgen als moeder van 4 kinderen. Catharina heeft veel verschillende recepten staan, dus voor ieder wat wils. Omdat ik graag nog een keer vegetarische groenten loempia’s wilde maken heb ik het recept van haar Vietnamese loempia’s gekozen waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Mijn eigen draai zijn de groenten soorten en dat het zowel vega als vegan loempia’s zijn.
Recept voor vegan mini loempia’s
Wil je nou graag kleinere loempia’s serveren als hapje dan kun je het recept gemakkelijk aanpassen. Zelf snijd ik graag wat grotere loempia’s met een scherp mes als deze door midden, zodat je kleinere loempia’s krijgt waarbij je de vulling goed kan zien. Wil je dit nou niet dan kan je ook kleinere loempiavellen kopen bij de toko waarin je ook minder vulling in doet. De werkwijze is dan hetzelfde, je kunt er alleen meer maken.
Wortel en knolselderij snijden voor de loempia’s
Snijd de wortel en knolselderij in heel dunne reepjes (julienne), dan smaken ze het lekkerste in de groenten loempia’s. Je kunt dit doen met een scherp koksmes, maar dit is wel een flinke klus. Wil je graag wat sneller en makkelijker te werk gaan dan kun je het ook goed doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze.
Meer vegetarische hapjes recepten?
Maak je graag vegetarische hapjes met groenten? Probeer dan ook eens deze bladerdeeg hapjes met palmkool pesto en champignons of deze champignons gevuld met zelfgemaakt notengehakt.
Benodigde keukenmaterialen voor loempia’s met knolselderij
– Dunschiller
– Mengkom
– Koksmes
– Mandoline of keukenmachine (deze gebruik ik)
– Frituurpan
Vegetarische groenten loempia
Ingrediënten
- 12 stuks loempiavellen
- 300 gram winterpeen
- 1/2 stuk knolselderij
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel sambal als je van een beetje pittig houdt
- 1 stuk rode peper
- 4 stengels bosui
- 3 eetlepels chilisaus
Instructies
- Schil de wortelen en de halve knolselderij.
- Snijd de wortel en de knolselderij in hele dunne reepjes (Julienne) of rasp met de keukenmachine of mandoline op de grofste stand.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd in dunne reepjes.
- Maak van de soja saus, de sesamolie en de sambal een dressing en meng alles door elkaar in een kom.
- Leg de loempiavellen één voor één op je werkblad met de punt naar beneden.
- Leg 3 eetlepels van het groentemengsel iets onder het midden.
- Vouw de punt naar boven erover heen.
- Rol de loempia op tot de helft van het vel.
- Klap de twee punten aan de zijkanten naar binnen.
- Bestrijk het overgebleven puntje met wat water en rol de loempia verder zo strak mogelijk op.
- Herhaal dit bij de overige 11 loempia’s.
- Verwarm de frituur op 180 graden en bak de loempia’s per 4 stuks in 3 minuten krokant en goudbruin.
- Serveer de vegetarische groenten loempia’s met de chilisaus.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
2 Reacties
Monique
15 februari 2021 at 16:37Welke loempiavellen gebruik je voor dit recept? Uit de vriezer?
Anna
1 maart 2021 at 13:18Hoi Monique,
ja de variant die je in de supermarkt kan kopen uit de vriezer inderdaad.
groetjes Anna