Knoflook boter maken
Knoflook boter maken is super makkelijk en snel gedaan. Zelfgemaakte knoflook boter is ook vele malen lekkerder dan gekochte knoflook- of kruidenboters.
Het maken van knoflookboter met gepofte knoflook en peterselie is een eenvoudige manier om een heerlijke en smaakvolle boter te creëren. Pof een hele bol knoflook in de oven tot de teentjes zacht en geurig zijn. Meng de gepofte knoflook met zachte boter en gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Mix alles goed door elkaar tot een romige en goed gemengde knoflookboter. Gebruik het als smaakmaker voor brood, gegrilde groenten, of om smaak toe te voegen aan je favoriete gerechten. Geniet van je zelfgemaakte knoflookboter! Ik heb tegenwoordig standaard zelfgemaakte knoflook boter in mijn koelkast liggen.
Knoflook kruidenboter maken
Kruidenboter, of in dit geval knoflook boter is een van die dingen die je heel vaak gewoon in de supermarkt koopt. Wat eigenlijk ontzettend jammer is, omdat het smaak verschil met de zelfgemaakte varianten allereerst gigantisch groot is. Als je eenmaal zelfgemaakte kruiden – of knoflook boter hebt geproefd wil je nooit meer anders. Daarnaast is het zo ontzettend makkelijk én snel om het zelf te maken dat je het hierna nooit meer zal kopen. Het belangrijkste is dat je zorgt dat de boter op kamer temperatuur is en dat je hem goed luchtig klopt met een handmixer zoals deze. Nadat de knoflook boter goed is opgesteven is kan je de knoflook boter in plakjes te snijden met een heel scherp mes zoals bijvoorbeeld deze.
Meer smeersel recepten?
Ben je na het maken van de knoflookboter op zoek naar meer smeersel recepten voor bij de borrel? Probeer dan ook eens deze champignon tapenade of deze basilicum hummus.
Benodigde keukenmaterialen voor het maken van gepofte knoflook boter
– Plastic mengkom
– Handmixer
– Ovenschaal
– Keukenmachine
– Scherp koksmes
– Plastic folie
Knoflook boter maken
Ingrediënten
- 250 gram roomboter
- 1 bol knoflook
- 15 gram verse krul peterselie
- 1/2 theelepel chilivlokken
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd het bovenste deel van de bol knoflook af, zodat de teentjes blootliggen. Besprenkel de teentjes met een beetje olijfolie en wikkel de bol knoflook in aluminiumfolie.
- Pof de bol knoflook in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, tot de knoflook zacht en geurig is.
- Haal de gepofte knoflook uit de oven en laat het afkoelen. Knijp de zachte teentjes uit de schil en doe ze in de keukenmachine. Pureer de tenen knoflook tot een zachte knoflook puree.
- Hak de peterselie fijn met een koksmes.
- Doe de roomboter in een plastic mengkom en mix deze met handmixer goed door elkaar tot deze mooi luchtig is.
- Voeg vervolgens de gehakte peterselie, de chilivlokken en de knoflook puree toe en toe en mix deze ook goed door elkaar.
- Breng de boter op smaak met peper en zout.
- Pak een stuk plastic folie. Schep hier de knoflook boter op en modelleer de boter een beetje tot een rol. Rol vervolgens het plastic folie strak op en draai dicht aan de uiteinden.
- Zorg dat de knoflook boter een mooie ronde vorm heeft voordat je hem in de koelkast legt.
- Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
- Snijd vlak voordat je de boter wilt serveren plakjes van de knoflook boter rol met een super scherp mes.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties