Bloemkool nuggets uit de oven

Wist je dat je van bloemkool heerlijke bloemkool nuggets uit de oven kan maken? Een lekker vegetarisch en gezond borrel hapje waar je van kan blijven eten.

Bloemkool nuggets uit de oven

Wist je dat je van bloemkool heerlijke bloemkool nuggets uit de oven kan maken? Een lekker vegetarisch en gezond borrel hapje waar je van kan blijven eten.

Bloemkool is uitermate geschikt om te gebruiken voor een vegetarische variant van kipnuggets. Breek de bloemkool in kleine roosjes, paneer de bloemkoolroosjes goed en rooster ze in de oven krokant en gaar. En voila, je hebt bloemkool nuggets uit de oven. Uiteraard kan je ze ook frituren, maar daardoor worden ze wel weer minder gezond. Deze bloemkool nuggets zijn daarom met recht een gezond hapje te noemen.

Dip

Bij bloemkool nuggets uit de oven hoort een lekkere dip. Zelf maak ik er altijd een ranchdressing bij. Dit is een dip gemaakt van yoghurt, mosterd, mayonaise, knoflook en verse kruiden. Heerlijk in combinatie met deze nuggets! Serveer de bloemkool nuggets samen met de dip op een mooie gezamenlijke hapjes schaal zoals deze.

Vegetarische bloemkool recepten

Bloemkool leent zich bij uitstek heel goed voor hele diverse bereidingen. Maak er behalve bloemkool nuggets uit de oven bijvoorbeeld ook eens deze vegetarische geroosterde bloemkool quiche met twee soorten kaas van, of deze bloemkool koekjes.

Benodigde keukenmaterialen:
Kommetjes
Koksmes
Hapjesschaal

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Bloemkool nuggets uit de oven

By Anna Kaptein Serves: 20 - 30 nuggets
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 45 minuten Total Time: 75 minuten

Ingredients

  • 1 grote bloemkool
  • 150 gram panko
  • 150 gram bloem
  • 3 stuks eiwit (van 3 eieren)
  • 3 theelepels cajun kruiden
  • zout

Instructions

1

Snijd of breek de bloemkool in kleine roosjes.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3

Zet drie platte bakjes of kommetjes klaar. Doe in één bakje de panko. In het tweede bakje het bloem met daardoor heen de cajun kruiden gemengd. Voeg ook zout toe aan het bloem als dit nog niet door de cajun kruiden zit.

4

Scheid de 3 eieren en doe alleen het eiwit in het derde bakje.

5

Paneer de bloemkoolroosjes één voor één door ze eerst goed door het bloem te halen, daarna door het eiwit en als laatste door de panko. Zorg dat elk laagje goed dekt. Leg na het paneren de bloemkoolroosjes op een bakpapier beklede bakplaat.

6

Rooster de gepaneerde bloemkool gedurende 45 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

7

Serveer de bloemkool nuggets uit de oven.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.