Zelf kaaskoekjes maken

Kaaskoekjes met komijn. Heerlijk voor bij de borrel of bij de soep.

Zelf kaaskoekjes maken

Zelf kaaskoekjes maken en je krijgt de lekkerste kaaskoekjes die er zijn! Kaaskoekjes met belegen kaas en komijn zijn heerlijke hartige koekjes voor bij de borrel of de soep.

Je kent ze wel, de bekende kaasvlinders of kaasstengels uit de supermark. Best prima, maar niet bijzonder en altijd van bladerdeeg gemaakt. Deze zelfgemaakte kaaskoekjes zijn echt van zelfgemaakt deeg, geraspte belegen kaas en komijn gemaakt. En dat proef je zeker. Het resultaat zijn deze heerlijke pittige en brosse koekjes van kaas met een vleugje komijn. Zelf je kaaskoekjes maken is niet alleen erg lekker om te doen, maar ook een leuke bezigheid. Serveer je zelfgemaakte kaaskoekjes bij de soep of als onderdeel van een rijk gevulde borrelplank.

Kaaskoekjes met komijn

In dit recept van zelfgemaakte kaaskoekjes is komijn toegevoegd, een heerlijk kruid wat goed combineert met kaas. Denk ook maar aan komijnekaas. Het geeft deze kaaskoekjes net die extra twist mee. De chilivlokken zorgen voor de extra pit. Hou je nou niet van een beetje pittig, laat deze dan achterwege. Nadat je het deeg goed gekneed hebt en hebt laten rusten in de koelkast, rol je het uit tot een dunne plak. Daarna kun je met koekvormpjes zoals deze, je kaaskoekjes in allerlei vormen maken. Voor de kerst zijn bijvoorbeeld sterren vormpjes of kerst vormpjes zoals deze leuk, maar voor een ander moment wil je liever mooie ronde kaaskoekjes. Heb je nou geen vormpjes in huis? Dan kun je ook prima een glas met dunne rand gebruiken om de kaaskoekjes mee uit te steken.

Soep voor bij de kaaskoekjes

Zelfgemaakte kaaskoekjes zijn heerlijk om te serveren bij soep. Serveer de kaaskoekjes bijvoorbeeld bij deze venkel wortel soep met dille pesto of bij deze geroosterde knolselderij soep met champignons.

Benodigde keukenmaterialen voor zelfgemaakte kaaskoekjes

Handmixer
Deegroller
Mengkom
Koekvormpjes
Bolzeef
Spatel

Kaaskoekjes met komijn. Heerlijk voor bij de borrel of bij de soep.

Zelf kaaskoekjes maken

Anna Kaptein
Zelf kaaskoekjes maken en je krijgt de lekkerste kaaskoekjes die er zijn! Kaaskoekjes met belegen kaas en komijn zijn heerlijke hartige koekjes voor bij de borrel of de soep.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 45 min
Gang Borrelhapje
Porties 24 koekjes

Ingrediënten
  

  • 150 gram roomboter
  • 225 gram bloem
  • 200 gram belegen kaas geraspt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1/4 theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Meng de boter en 150 gram van de geraspte belegen kaas met een handmixer of in de keukenmachine tot een romige massa.
  • Voeg de kruiden en het zout toe en meng ook goed door.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed dit met je handen goed door, net zolang tot je een glad en egaal deeg hebt.
  • Maak er een bal van, dek deze af en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestuif je aanrechtblad met wat bloem en rol je deeg met de deegroller uit tot een dunne plak. Draai je deeg regelmatig om en bestuif steeds met een beetje bloem, zodat het deeg niet gaat vastplakken.
  • Steek vervolgens met koekvormpjes het deeg uit en leg de kaaskoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de rest van de geraspte kaas over de kaaskoekjes.
  • Bak de kaaskoekjes in 20 tot 25 minuten in de oven mooi goudbruin en knapperig. Laat afkoelen voordat je ze serveert.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Zelf kaaskoekjes maken en je krijgt de lekkerste kaaskoekjes die er zijn! Kaaskoekjes met belegen kaas en komijn zijn heerlijke hartige koekjes voor bij de borrel of de soep.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.