Champignons gevuld met notengehakt en peterselie
Champignons gevuld met notengehakt en peterselie. Een heerlijk vegetarisch en gezond hapje voor bij de borrel of als amuse.
Maandelijks probeer ik een recept uit van een collega foodblogger. Dit is een recept wat mij erg aanspreekt en waar ik mijn eigen draai aan geef. De zogenoemde foodblogswap. Deze maand probeerde ik een recept uit van Maris, van de Flying Foodie. The flying foodie is een food- én travelblog met heerlijke recepten die een gezonde inslag hebben. Haar recepten spreken mij erg aan en worden mooi en kleurrijk op de foto gezet, waardoor je er gelijk zin in krijgt.
Omdat ik nou eenmaal graag (lees altijd) kook met seizoensgroenten heb ik haar recept van vegetarische gevulde champignons uit gekozen. Uiteraard heb ik hier mijn eigen draai aan gegeven en zo zijn het champignons gevuld met notengehakt en peterselie geworden. Een heerlijk, vegetarisch én gezond hapje wat je goed kunt serveren bij de borrel of als amuse.
Champignons vullen met notengehakt
Omdat de champignons niet zo groot zijn is het vullen van de champignons best een beetje ene priegelwerkje. Om dit iets gemakkelijker te maken kun je de champignons het beste vullen met deze spuitzakken met ronde spuitmondjes. Daarna hoef je de vulling van notengehakt alleen nog maar iets aan te drukken.
Recepten voor vegetarische borrelhapjes
Ben je na het maken van deze champignons gevuld met notengehakt op zoek naar meer vegetarische borrelhapjes recepten? Probeer dan ook eens deze groentechips van pastinaak, biet en wortel of deze krokante gepaneerde champignons uit de oven.
Benodigde keukenmaterialen voor gevulde champignons
– Champignon borstel
– Koekenpan
– Keukenmachine (deze gebruik ik zelf)
– Spuitzakken
– Rond spuitmondje
– Koksmes
Champignons gevuld met notengehakt en peterselie
Ingrediënten
- 250 gram kastanje champignons
- 50 gram amandelen
- 50 gram walnoten
- 1 teentje knoflook
- 50 gram geraspte parmezaan
- 3 eetlepels sojasaus
- 15 gram platte peterselie
- 1 eetlepel amandelschaafsel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Doe dit door zachtjes een draaiende beweging te maken. Bewaar de steeltjes.
- Rooster de amandelen en de walnoten in een droge koekenpan.
- Doe vervolgens de geroosterde noten, de knoflook, de helft van de geraspte parmezaan, de champignons steeltjes en 10 gram van de peterselie (zonder steeltjes) in de keukenmachine en hak / maal fijn.
- Voeg als laatste de sojasaus toe.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel alle champignons met de ronde kant naar beneden over de bakplaat.
- Vul de spuitzak met kartelmond met het notengehak en vul vervolgens de champignons met het notengehakt en druk goed aan. Er mag een bolletje zichtbaar zijn.
- Strooi als laatste de overgebleven helft van de geraspte parmezaan over de gevulde champignons en zet in de oven.
- Bak de gevulde champignons in 20 minuten gaar en lichtbruin.
- Bestrooi voor het serveren met de laatste 5 gram fijngehakte peterselieblaadjes ter garnering.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties