Pasta met prei en champignons uit de oven

Een heerlijke vegetarische ovenschotel van pasta met prei en champignons. Met een krokant kaas korstje. Een ideaal en makkelijk voor te bereiden recept voor een doordeweekse dag.

Pasta met prei en champignons uit de oven

Een heerlijke vegetarische ovenschotel van pasta met prei en champignons. Met een krokant kaas korstje. Een ideaal en makkelijk voor te bereiden recept voor een doordeweekse dag.

Prei met mosterd is een heerlijke klassieke combinatie. Niet voor niets, want beide smaken gaan erg goed samen. Met de toevoeging van gebakken kastanje champignons helemaal een lekker geheel. Bak de champignons wel even goed voordat je ze toevoegt, dan smaken ze het beste.

Koken voor twee dagen?

Deze pasta met prei en champignons uit de oven is een ideaal recept om te koken voor twee dagen. Verdubbel het recept (als je tenminste uit een huishouden van 4 personen bestaat) en verdeel over twee ovenschalen. Dek af en bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast. Vervolgens hoef je ’s avonds alleen nog maar de oven voor te verwarmen en de kaas en broodkruim over de pasta met prei en champignons te verdelen en de oven doet daarna de rest. Op zoek naar meer van dit soort makkelijke en lekkere ovenschotels voor doordeweeks? Probeer dan ook eens deze vegetarische ovenschotel met pasta en courgette of deze ovenpasta met groene kool en prei. Beide vegetarisch.

Pasta met prei en champignons uit de oven

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 50 minuten Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 300 gram volkoren pasta
  • 2 preien
  • 250 gram kastanje champignons
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 2 theelepels mosterd
  • 100 ml warme groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels broodkruim.

Instructions

1

Snijd de preien in ringen en was het goed.

2

Zet een ruime koekenpan met één theelepel zonnebloemolie op middelhoog vuur.

3

Schil en snipper de knoflook en doe deze samen met de prei in de koekenpan.

4

Voeg de warme bouillon toe en laat de prei op laag vuur 15 minuten stoven. Roer regelmatig.

5

Voeg in de laatste minuut de mosterd en de slagroom toe en roer goed door.

6

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

7

Zet een andere koekenpan met één theelepel zonnebloemolie op hoog vuur.

8

Voeg de champignons toe als de pan heet is.

9

Bak de champignons op hoog vuur in 5 a 7 minuten goudbruin terwijl je ze regelmatig omschept.

10

Voeg daarna de champignons toe aan de prei saus en meng goed door elkaar.

11

Verwarm de oven voor op 190 graden.

12

Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

13

Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de mosterd prei roomsaus. Meng goed door.

14

Doe alles in een ruime ovenschaal.

15

Bestrooi de pasta met de geraspte kaas en het brood kruim.

16

Zet de pasta met prei en champignons 25 - 30 minuten in de oven tot je een mooi goudbruin korstje hebt en serveer.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.