Linzenstoof met sanguino bonen
Een heerlijke voedzame linzenstoof met sanguino bonen. Gemaakt van rode linzen. Een smaakvol en kleurrijk vegan hoofdgerecht.
Sanguino bonen zijn bonen die een kruising zijn tussen de sperzieboon en de snijboon. Sanguino bonen hebben hun naam te danken aan de rode vlekken op de groene boon. Het is eigenlijk een variant op de sperzieboon, maar ze zijn net zo groot als de snijboon. Het beste kun je ze ze dan ook snijden zoals een snijboon. Heb je nou geen sanguino bonen of kun je er niet aan komen? Gebruik dan gerust sperziebonen of snijbonen in deze linzenstoof met sanguino bonen.
Sanguino bonen snijden
De sanguino bonen snijd je voor deze bonenstoof in schuine stukken van ongeveer 2 cm, net zoals je snijbonen zou snijden. Voor het snijden van snijbonen (of in dit geval sanguino bonen) heb je een speciale snijbonensnijder zoals deze. Uiteraard voldoet een scherp koksmes ook gewoon.
Recepten met sanguino bonen
Ben je na het eten van deze veganistische linzenstoof met sanguino bonen op zoek naar meer recepten met sanguino bonen? Probeer dan ook eens deze vegan caponata met aubergine en sanguino bonen.
Benodigde keukenmaterialen:
– Snijbonensnijder
– Pan met dikke bodem
– Pan
– Koksmes
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra
Linzenstoof met sanguino bonen
Ingredients
- 200 gram sanguino bonen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels gele currypasta (of 1 el als je helemaal niet van pittig houdt)
- 200 ml kokosmelk
- 250 gram rode linzen
- 1 bouillonblokje voor een halve liter
- 250 ml water
Instructions
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan met dikke bodem.
Snipper de ui en de knoflook en fruit beide tot ze glazig zien.
Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuutjes mee.
Voeg de linzen, de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.
Laat het op een laag vuur 20-25 minuten pruttelen, tot de linzen gaar zijn en het meeste water door de linzen is opgenomen of verdampt.
Roer af en toe even door. Zijn de linzen nog niet gaar maar koken ze al droog? Voeg dan nog een klein scheutje water toe en laat verder pruttelen.
Was ondertussen de sanguino bonen. Verwijder de uiteinden en snijd de bonen in schuine stukken van ongeveer 2 cm, net zoals je snijbonen zou snijden.
Breng een pan water met een snufje zout aan de kook en kook de sanguino bonen 6 a 7 minuten, tot ze beetgaar zijn.
Serveer de linzenstoof met de sanguino bonen.

Geen reacties