Hartige taart met pastinaak en snijbiet

Hartige taart of quiche met pastinaak en snijbiet is een heerlijk vegetarische hoofdgerecht vol met seizoensgroenten en aangevuld met een heerlijke pittige kaas.

Hartige taart met pastinaak en snijbiet

Hartige taart of quiche met pastinaak en snijbiet is een heerlijk vegetarische hoofdgerecht vol met seizoensgroenten en aangevuld met een heerlijke pittige kaas.

Hartige taarten, quiches of plaattaarten vind ik een ideale avondmaaltijd. Doorgaans heeft het alles in zich wat je graag in een maaltijd zou willen. Je kunt er allerlei groenten in verwerken, voegt kaas en eieren toe en maakt het af met een lekkere bodem. Voor de bodem van een hartige taart kun je heel goed zelf een deeg maken, zoals bij deze geroosterde bloemkool quiche met twee soorten kaas. Hier heb ik zelf een bodem gemaakt van speltmeel. Dit is uiteraard super lekker, maar best wel veel werk. Mocht je hier de tijd voor hebben dan zou ik je zeker aanraden om ook voor deze hartige taart met pastinaak deze spelt bodem te maken. Mocht je nou minder tijd hebben of gewoon voor makkelijk willen gaan dan kan je altijd kiezen voor een bodem van bladerdeeg. Kant en klaar bladerdeeg, want zelf bladerdeeg maken is ook weer veel werk. Een hartige taart kun je het beste maken in een quiche vorm met losse bodem zoals deze. Zo krijg je de hartige taart heel makkelijk gelijk uit zijn vorm.

Plaattaarten, quiches of hartige taarten?

De verschillen tussen plaattaarten quiches of hartige taarten zijn minimaal en het maakt eigenlijk niet heel erg uit hoe je ze noemt. De basis lijkt vrijwel altijd op elkaar. Alleen een plaattaart wijkt iets af, doordat deze meer lijkt op een gezonde pizza en meestal geen basis van ei heeft. Lekkere vegetarische recepten zijn deze plaattaart van snijbieten, geitenkaas en hazelnoten of deze spelt quiche met aubergine, courgette en paprika.

Hartige taart met pastinaak en snijbiet

By Anna Kaptein Serves: 4 - 6 punten
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 50 minuten Total Time: 65 minuten

Ingredients

  • 300 gram pastinaak
  • 150 gram snijbiet
  • 75 gram comté kaas of gruyere
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 teen knoflook
  • 75 ml slagroom
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 8 cherry tomaatjes
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • snufje chilivlokken

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.

3

Verdeel de blokjes pastinaak over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper en rooster de pastinaak 20 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen en laat de oven op 200 graden aanstaan.

4

Was ondertussen de snijbiet en snij in dunne repen.

5

Zet de wok met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg als de olie warm is de fijngesneden knoflook, de gerookte paprikapoeder en chilivlokken toe.

6

Voeg daarna gelijk ook de snijbiet toe en roerbak deze 3 - 4 minuutjes. Breng op smaak met wat zout en peper. Haal daarna gelijk uit de wok en laat uitlekken en afkoelen.

7

Rasp de kaas en halveer de cherry tomaatjes.

8

Kluts de eieren in een kom. Voeg de slagroom en de geraspte kaas toe en meng goed door elkaar.

9

Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Vet een hartige taart vorm in en bekleed met het bladerdeeg.

10

Verdeel de geroosterde pastinaak blokjes en de snijbiet over de bodem van de vorm.

11

Giet vervolgens het kaas en ei mengsel hierover heen.

12

Verdeel als laatste de cherry tomaatjes over de hartige taart met de snijkant naar boven. Let op dat je ze niet te ver in het ei mengsel duwt, het ziet er leuk uit als je de tomaatjes goed ziet.

13

Bak de hartige taart met pastinaak en snijbiet in 25 - 30 minuten in de oven goudbruin en serveer.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.