Risotto met groenlof en balsamico

Een romige vegetarische risotto met groenlof en balsamico. Bitter, zoet en zoutig je proeft het allemaal in deze risotto. Een heerlijk vegetarisch eenpansgerecht.

Risotto met groenlof en balsamico

Een romige vegetarische risotto met groenlof en balsamico. Bitter, zoet en zoutig je proeft het allemaal in deze risotto. Een heerlijk vegetarisch eenpansgerecht.

Groenlof

Groenlof is familie van de witlof, de roodlof en de andijvie. Zowel de vorm als ook de smaak lijkt enigszins op elkaar. Het is namelijk een bittere bladgroente met een prachtige groene kleur en langwerpige vorm. Je kunt groenlof zowel rauw als gestoofd eten. Deze risotto met groenlof is een uitermate geschikt recept hiervoor. Samen met de balsamico cremaceto is het een goede combinatie van bitter, romig en zoetig.

Risotto maken

Als je risotto met groenlof wilt maken is het belangrijk een grote pan te gebruiken met veel oppervlakte en een dikke bodem, zodat alle rijstkorrels even veel hitte krijgen en zo gelijkmatig kunnen garen. Een ideale pan hiervoor is deze pan.

Groenlof recepten

Na deze risotto met groenlof op zoek naar meer vegetarische groenlof recepten? Probeer dan ook eens deze groenlofplaattaart met zoete aardappel.

Benodigde keuken materialen:
Pan met dikke bodem (deze gebruik ik zelf)
Koksmes
Houten pollepel
Soeplepel
Kleine pan
Handrasp


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Risotto met groenlof

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 35 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 1 groenlof
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 40 gram boter
  • 400 gram risotto rijst
  • 1 liter groenten bouillon
  • 250 ml witte wijn
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 ml balsamico cremaceto

Instructions

1

Was en snijd de groenlof in kleine reepjes.

2

Zet de bouillon op het vuur en laat heel zachtjes koken.

3

Snipper de ui en de knoflook.

4

Zet een pan met dikke bodem en de olijfolie op laag vuur.

5

Fruit de ui zachtjes aan totdat hij glazig ziet en voeg op het laatste moment de knoflook toe.

6

Voeg de rijst toe en roer met een houten lepel totdat alle korrels bedekt zijn met olie.

7

Voeg de wijn beetje bij beetje al roerend toe totdat deze is opgenomen door de rijst.

8

Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf goed roeren.

9

Voeg weer een soeplepel bouillon toe als de vorige bouillon weer door de rijst is opgenomen en blijf steeds goed roeren.

10

Blijf goed proeven en herhaal het proces totdat de rijst bijna gaar is. Voeg dan de gesneden groenlof toe en roer door de risotto.

11

Blijf bouillon toevoegen en roeren totdat de risotto helemaal gaar is.

12

Zet het vuur uit en roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto met groenlof. Serveer de risotto en garneer met de balsamico cremaceto door strepen hiervan over de risotto te maken en andere helft van de de Parmezaanse kaas erover te strooien. Je kunt naar smaak altijd meer balsamcio cremaceto toevoegen.

13

Eetsmakelijk!

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.