Groenlof salade met champignons
Deze veganistische groenlof salade met champignons is een heerlijke combinatie van bitter en zoet. Het bittere van de groenlof en het zoete van de romige cashew dressing.
Groenlof recept
Groenlof is familie van de witlof, de roodlof en de andijvie. Zowel de vorm als ook de smaak lijkt enigszins op elkaar. Het is namelijk een bittere bladgroente met een prachtige groene kleur en langwerpige vorm. Je kunt groenlof zowel rauw als gestoofd eten. In deze groenlof salade eet je de groenlof rauw. Het is knapperig en iets bitter, waardoor het goed samen gaat met iets zoets en zout. De cashew dressing zorgt voor een zoete, romige smaak en de gebakken kastanje champignons voor de zoutige tegenhanger. Al met al een snelle, gezonde en lekkere salade.
Cashewdressing voor de de groenlof salade
De dressing voor deze groenlof salade is een dressing gemaakt van cashewnoten. Heerlijk romig en volledig veganistisch. het recept voor deze dressing van cashewnoten vind je hier. De cashewnoten zijn een goed alternatief voor zuivel in dressings. Het heeft een heerlijke romige smaak en met het toevoegen van wat vocht ook dezelfde structuur. Bijna het enige wat je hoeft te doen bij het maken van deze cashew dressing is het verzamelen van alle ingrediënten en deze fijn maken in een keukenmachine. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.
Vegetarische recepten met groenlof
Ben je na het maken van deze groenlof salade op zoek naar meer vegetarische recepten met groenlof? Probeer dan ook eens deze groenlofplaattaart met zoete aardappel of deze risotto met groenlof.
Benodigde keukenmaterialen voor salade met groenlof
– Koekenpan
– Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)
– Koksmes
– Mengkom
– Champignons borstel
– Saladeschaal
Groenlof salade met champignons
Ingrediënten
- 1/2 stronk groenlof
- 250 gram kastanje champignons
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1/2 portie dressing van cashewnoten recept in de tekst bovenin
Instructies
- Maak de cashew dressing volgens de aanwijzingen van het recept, zie boven in tekst.
- Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in 5 minuten in een hete koekenpan met een scheut olijfolie terwijl je regelmatig omschud. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de groenlof door midden en leg 1 helft terug in de koelkast. Als je met 4 personen bent kun je het recept verdubbelen en de hele groenlof gebruiken.
- Snijd de halve groenlof vervolgens weer door midden en daarna in repen.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
- Meng de cashew dressing royaal met de groenlof salade. Meng ook de champignons en de pijnboompitjes erdoor en serveer.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties