Palmkool salade met zoete aardappel en cashew dressing

3 oktober 2022 (Laatst bijgewerkt: 28 november 2022)
Deze super gezonde palmkool salade met zoete aardappel, gepofte tomaatjes en dressing van cashewnoten is volledig veganistisch én super smaakvol. Een feest op je bord en in je mond.

Palmkool salade met zoete aardappel en cashew dressing

Deze super gezonde palmkool salade met zoete aardappel, gepofte tomaatjes en dressing van cashewnoten is volledig veganistisch én super smaakvol. Een feest op je bord en in je mond.

Palmkool is een tweejarig bladgewas wat je in steeds meer volkstuinen ziet groeien. Het is makkelijk te telen en super gezond. Palmkool, ook wel cavolo nero genaamd, lijkt een beetje op boerenkool en heeft zijn naam te danken aan zijn looks, die lijken op een palmboom. Palmkool is zowel bereid als rauw te eten. In deze palmkool salade eten we hem rauw. Scheur de bladeren wel van de stengels, de stengels zijn namelijk te hard om zo te kunnen eten. Je kunt de stengels wel in kleine stukjes snijden, even wokken of blancheren en ook toevoegen aan de salade.

Cashewdressing voor de cavolo nero salade

De dressing voor deze palmkool salade is een dressing gemaakt van cashewnoten. Heerlijk romig en volledig veganistisch. het recept voor deze dressing van cashewnoten vind je hier. Bijna het enige wat je hoeft te doen bij het maken van deze cashew dressing is het verzamelen van alle ingrediënten en deze fijn maken in een keukenmachine. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.

Meer veganistische salade recepten

Ben je na het maken en eten van deze palmkool salade met zoete aardappel en cashew dressing op zoek naar meer veganistische salade recepten? Probeer dan ook eens deze geroosterde wortelsalade of deze zwarte bonensalade met mais en avocado.

Benodigde keukenmaterialen voor salade met palmkool

Koekenpan
Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)
Koksmes
Mengkom
Ovenschaal
Saladeschaal

Deze super gezonde palmkool salade met zoete aardappel, gepofte tomaatjes en dressing van cashewnoten is volledig veganistisch én super smaakvol. Een feest op je bord en in je mond.

Palmkool salade met zoete aardappel en cashew dressing

Anna Kaptein
Deze super gezonde palmkool salade met zoete aardappel, gepofte tomaatjes en dressing van cashewnoten is volledig veganistisch én super smaakvol. Een feest op je bord en in je mond.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 39 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram palmkool
  • 5 stuks kleinere zoete aardappels
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1/2 portie cashew dressing volgens recept boven in tekst

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Was de tomaatjes en snijd ze in plakjes. Verdeel de plakjes tomaat naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper en droog de tomaatjes gedurende 25 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de cashew dressing volgens het recept boven in de tekst.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  • Haal de tomaatjes als ze klaar zijn uit de oven en draai de temperatuur hoger naar 200 graden.
  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Doe de blokjes zoete aardappel in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met wat zout en de chilivlokken en hussel door elkaar.
  • Rooster de zoete aardappel blokjes 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
  • Was de palmkool goed en scheur de bladeren van de stengels. Scheur de bladeren in wat kleinere stukjes. De stengels kun je ook gebruiken in de salade. Snijd deze in kleine stukjes en blancheer deze een paar minuten. Daarna kun je ze toevoegen aan de salade.
  • Meng alles ingrediënten van de salade met palmkool door elkaar en serveer de palmkool salade op een grote en platte saladeschaal.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Palmkool salade met zoete aardappel en cashew dressing Deze super gezonde palmkool salade met zoete aardappel gepofte tomaatjes en dressing van cashewnoten is volledig veganistisch en super smaakvol. Een feest op je bord en in je mond.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.