Dressing van cashewnoten en basilicum
Een romige en smaakvolle dressing van cashewnoten en basilicum. Een fantastische veganistische dressing die je voor allerlei recepten kunt gebruiken.
Een dressing maken van cashewnoten is wellicht niet iets waar je gelijk aan denkt. Maar het is echt verrassend lekker. Super romig en vol van smaak en zo dik of dun te maken als je zelf wilt. Voor door een salade kun je hem wat meer aanlengen met water, voor door de pasta of als dip kun je hem juist wat dikker laten. Met deze portie grootte kun je deze dressing van cashewnoten gerust twee keer gebruiken. In de koelkast is hij goed te bewaren.
Veganistische cashew dressing maken
Bijna het enige wat je hoeft te doen bij het maken van deze cashew dressing is het verzamelen van alle ingrediënten en deze fijn maken in een keukenmachine. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.
Veganistische dip recepten
Ben je na het maken van deze dressing van cashewnoten op zoek naar meer veganistische recepten voor dips of dressing? Probeer dan ook eens deze basilicum humus of deze baba ganoush.
Benodigde keukenmaterialen cashew dressing
– Koekenpan
– Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)
Dressing van cashewnoten en basilicum
Ingrediënten
- 150 gram ongebrande cashewnoten
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 10 gram verse basilicum
- 1 eetlepel citroensap
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 1 klein glaasje water
- snuf zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve het glaasje water, in de keukenmachine en pureer het geheel tot een gladde massa.
- Voeg beetje bij beetje het water toe tot je de ideale dikte van een dressing hebt.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer de dressing van cashewnoten door een salade of pasta of als dip.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties