Spitskool roerbakken met kerrie

Roergebakken spitskool met kerrie en rode quinoa is een gezond en snel vegetarisch wok recept. Super fijn voor de drukkere dagen.

Spitskool roerbakken met kerrie

Roergebakken spitskool met kerrie, snijbonen en rode quinoa is een gezond en snel vegetarisch wok recept. Super fijn voor de drukkere dagen.

Spitskool roerbakken met kerrie en serveren met snijbonen, aardappel en rode quinoa is een heerlijke en snelle manier voor het bereiden van spitskool. Binnen no time staat er en gezonde maaltijd op tafel die de dag erna ook nog heel goed smaakt. In deze variant heb ik vegan kookroom gebruikt waardoor het gerecht volledig veganistisch is. Maar uiteraard kun je ook kookroom van zuivel gebruiken.

Spitskool snijden om te wokken

Het in dunne reepjes snijden van de spitskool voor de roergebakken spitskool kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je mooie dunne reepjes kunt snijden.

Vegetarische recepten met spitskool

Na het spitskool roerbakken met kerrie ben je wellicht op zoek naar meer vegetarische recepten met spitskool? Probeer dan ook eens deze vegetarische rendang van spitskool of deze Oosterse spitskool en zoete aardappel stamppot.

Benodigde keukenmaterialen voor roergebakken spitskool

Pannen
Gietijzeren wok
Mandoline of
Keukenmachine
Koksmes
Dunschiller

Spitskool roerbakken met kerrie thumbnail IMG 5814

Spitskool roerbakken met kerrie

Anna Kaptein
Roergebakken spitskool met kerrie, snijbonen en rode quinoa is een gezond en snel vegetarisch wok recept. Super fijn voor de drukkere dagen.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk spitskool
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram rode quinoa
  • 300 gram snijbonen
  • 3 stuks grote aardappels
  • 1 theelepel kerrie
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 100 ml kookroom vegan of van zuivel

Instructies
 

  • Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de snijbonen en snijd ze schuin in stukken van ongeveer 2 cm.
  • Blancheer de snijbonen 3 minuten in kokend water met een snufje zout. Spoel ze daarna gelijk af met ijskoud water.
  • Schil de aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Kook de aardappel blokjes ongeveer 5 minuten tot ze net beetgaar zijn.
  • Snipper de ui en de knoflook en snijd de spitskool met de mandoline of een scherp mes in dunne repen.
  • Zet een grote wok op het vuur met een scheut olijfolie.
  • Fruit de ui en de knoflook samen met de kerrie en de chilivlokken en paar minuten.
  • Voeg daarna de spitskool toe en roerbak deze ongeveer 10 minuten terwijl je alles regelmatig omschept.
  • Voeg halverwege ook de kookroom toe.
  • Voeg als laatste de geblancheerde snijbonen, de gekookte quinoa en de gekookte aardappel blokjes toe en roerbak alles nog ongeveer 1 minuut mee tot alles goed warm is.
  • Breng op smaak met zout en eventueel extra peper.
  • Serveer de roergebakken spitskool.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Spitskool roerbakken met kerrie Roergebakken spitskool met kerrie snijbonen en rode quinoa is een gezond en snel vegetarisch wok recept. Super fijn voor de drukkere dagen.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.