Bloemkool stamppot met paksoi
Een verrassende vegetarische bloemkool stamppot met paksoi. Een gezonde stamppot boordevol groenten met crunchy topping van in sojasaus gebakken zonnebloempitten.
Deze stamppot van bloemkool en paksoi is heel eenvoudig, snel klaar en zit vol groenten. Eet je liever koolhydraatarm dan kun je de aardappels gemakkelijk weg laten. Bedenk je dan wel dat de hoveleeheid minder wordt. Maar ook zonder aardappels is dit een heerlijke vegan stamppot.
Stamppot maken van bloemkool
Voor deze bloemkool stamppot met paksoi stamp je de bloemkool en de aardappels tot een stamppot of grove puree. Dat kan heel gemakkelijk met een ouderwetse pureestamper zoals deze. Hierbij blijft de stamppot lekker grof. Wil je een wat fijnere bloemkool stamppot dan kun je beter een pureeknijper zoals deze gebruiken.
Vegetarische stamppot recepten
Ben je na het eten van deze bloemkool stamppot met paksoi op zoek naar meer vegetarische stamppot recepten? Probeer dan ook eens deze pompoen stamppot met andijvie en champignons, deze snijbiet stamppot of deze bieten stamppot met boerenkool en augurk.
Kijk hier voor het schoonmaken, snijden, koken en invriezen van paksoi.
Benodigde keukenmaterialen voor stamppot met bloemkool
– Koekenpan
– Ruime pan
– Dunschiller
– Koksmes
– Pureestamper
Bloemkool stamppot met paskoi
Ingrediënten
- 1 stuk bloemkool
- 600 gram aardappels
- 50 gram zonnebloempitten
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 struik paksoi
- 90 gram semi gedroogde / gemarineerde tomaatjes
Instructies
- Schil de aardappels en kook ze in een hele ruimte pan met water en een snufje zout in 20 minuten gaar.
- Was de bloemkool, snijd in roosjes en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de aardappels.
- Was de paksoi en snijd deze in repen.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Voeg dan de sojasaus toe en bak de zonnebloempitten nog heel even door totdat de sojasaus is droog gebakken.
- Snijd de tomaatjes allemaal door de helft.
- Giet de aardappels en bloemkool af als ze gaar zijn en stamp met een puree stamper tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gesneden paksoi toe en verwarm de stamppot nog 5 minuten. Voeg daarna ook de tomaatjes toe en roer goed door.
- Serveer de bloemkool stamppot met paksoi met de zoutige zonnebloempitten.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties