Bieten stamppot met boerenkool en augurk

7 februari 2020 (Laatst bijgewerkt: 4 januari 2023)
Bieten stamppot met boerenkool en augurk. Een heerlijke vegetarische stamppot met veel groenten. De ideale en gezonde maaltijd die ook nog eens snel op tafel staat.

Bieten stamppot met boerenkool en augurk

Deze stamppot van rode biet, boerenkool en augurk is heerlijk winters en fris tegelijk. Een vegetarische en gezonde stamppot die zo op tafel staat!

De combinatie van rode biet en augurk is een oude klassieker. Deze smaken passen erg goed bij elkaar. Om deze twee te combineren in een stamppot zul je wellicht niet snel bedenken, maar is erg smakelijk. De toevoeging van boerenkool maakt het helemaal tot een lekkere stamppot en de walnoten zorgen voor een lekkere bite. Dit recept van bieten stamppot met boerenkool en augurk is super makkelijk, vegetarisch én gezond. De ideale maaltijd voor een doordeweekse dag. Maak gerust een dubbele portie en bewaar de helft voor een andere dag of vries het in. Voeg de augurk en walnoten pas toe bij serveren, zo blijven de smaken het beste bewaard.

Op zoek naar meer vegetarische stamppot recepten?

Ben je na het maken van deze vegetarische bieten stamppot met boerenkool op zoek naar meer vegetarische stamppot recepten? Probeer dan ook eens deze Oosterse spitskool en zoete aardappel stamppot.

Benodigde keukenmaterialen voor bieten stamppot met boerenkool

Koekenpan
– Ruime pan
Dunschiller
Koksmes
Vergiet
Handrasp
Pureestamper

Bieten stamppot met boerenkool en augurk. Een heerlijke vegetarische stamppot met veel groenten. De ideale en gezonde maaltijd die ook nog eens snel op tafel staat.

Bieten stamppot met boerenkool en augurk

Anna Kaptein
Deze stamppot van rode biet, boerenkool en augurk is heerlijk winters en fris tegelijk. Een vegetarische en gezonde stamppot die zo op tafel staat!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 19 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 150 gram boerenkool fijngesneden
  • 4 stuks rode bieten
  • 250 gram zoetzure augurken
  • 100 gram walnoten
  • 40 gram boter
  • 150 ml melk

Instructies
 

  • Schil de bieten en snijd in grove stukken. Zet in een pan met water op het vuur en laat in 1,5 tot 2 uur (bij winterbieten) of in 30 minuten (bij zomerbieten) gaar koken. Test met een vork de gaarheid. Giet ze af als ze gaar zijn en laat afkoelen.
  • Schil ondertussen de aardappels en snijd in grove stukken.
  • Was de boerenkool en snijd fijn.
  • Doe de aardappels en de boerenkool samen in een grote pan met water. Zorg dat de aardappels en de boerenkool onder staan.
  • Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat gezamenlijk 20 minuten door koken.
  • Rasp de bieten met de grove rasp.
  • Snijd de augurken in kleine blokjes van 0,5 cm x 0,5 cm.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  • Giet de aardappels en de boerenkool af als ze gaar zijn.
  • Stamp met de puree stamper tot een stamppot. Voeg de boter en melk toe en meng goed door elkaar. Voeg ook de geraspte biet toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de bieten stamppot met boerenkool zo nodig nog even op een laag pitje. Serveer daarna met de augurken blokjes en de walnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.