Pittige spruiten sous vide
Gegaard in een marinade van ketjap, sojasaus, knoflook en sambal. Een heerlijk recept om je spruiten met ene beetje pit sous vide te bereiden.
Spruiten zijn niet echt de meest favoriete groente van veel mensen. Ook van mij niet. Ik kan spruiten wel waarderen, maar favoriet zijn ze zeker niet. Het is daarom altijd een leuke uitdaging om recepten te proberen waarbij de spuiten het lekkerst zijn. In dit recept van pittige spruiten is dat aardig gelukt. Door de marinade van ketjap, sojasaus, sambal en knoflook krijgen de spruiten aardig wat smaak mee. Een goede combinatie met de spruiten. Door de spruiten daarbij ook nog eens in de sous vide te garen behouden ze beter hun smaak en textuur.
Meer weten over sous vide koken?
Mocht je meer willen weten over sous vide koken, dan raad ik je aan dit artikel te lezen.
Geen sous vide?
Heb je nou (nog) geen sous vide maar wil je deze spruiten toch graag maken? Blancheer de spruiten dan eerst 5 minuten in kokend water en roerbak ze daarna met de marinade gedurende 5 – 10 minuten in de wok.
Op zoek naar meer sous vide recepten voor groenten?
Op zoek naar meer sous vide groenten bereidingen? Probeer dan ook eens deze sous vide gegaarde rode kool met balsamico of deze schnitzel van sous vide gegaarde knolselderij.
Benodigde keuken materialen:
– sous vide warm waterbak (deze gebruik ik zelf) of een
– sous vide stick (een goede en wat goedkopere optie) en een grote pan met water
– vaccumeer zakken (en vaccumeermachine) of hersluitbare diepvrieszakken
– koekenpan
Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water. Stel de temperatuur in op 84 graden en laat het water opwarmen. Maak de spruiten schoon door de kontjes te verwijderen en het buitenste velletje. Maak van de sojasaus, de ketjap, sambal en de knoflook een marinade. Verdeel de spruiten over een vacuüm- of hersluitbare diepvries zak. Probeer de spruiten in één laag te houden, zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Verdeel als laatste ook de marinade over d spruiten in de zak. Trek vervolgens alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. Als je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij een vacuümzak hoeft dit niet. Stel de timer in op 1,5 uur. Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Haal na 1,5 uur de zak uit het water. Serveer de spruiten met de marinade in een schaal en bestrooi met de sesamzaadjes.Pittige spruiten sous vide
Ingredients
Instructions
Geen reacties