Bijgerechten/ sous vide

Schnitzel van sous vide gegaarde knolselderij

Schnitzel van sous vide gegaarde knolselderij. Een heerlijke vegetarische en gezonde schnitzel die heel goed dienst doet als vleesvervanger. Lekker als bijgerecht of in plaats van vlees of vis.

Deze schnitzel van sous vide gegaarde knolselderij is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de schnitzels met vlees. Om heel eerlijk te zijn vind ik het zelfs veel lekkerder. Knolselderij heeft van zichzelf een iets zoetige smaak. Door de knolselderij plakken eerst in de sous vide te garen, komt de smaak en textuur van de knolselderij extra goed tot zijn recht. Deze zoetige smaak in combinatie met de citroen en het krokante pittige korstje is echt heerlijk. Voor mijn dochtertjes vind ik het ook ideaal, omdat ze op deze manier wel graag hun groenten eten. Mocht je meer willen weten over sous vide koken, dan raad ik je aan dit artikel te lezen.

Heb je nou (nog) geen sous vide maar wil je deze schnitzel van sous vide gegaarde knolselderij toch graag maken? Kook dan de plakken knolselderij ongeveer 5 minuten zodat ze net wat zachter zijn.

Op zoek naar meer sous vide groenten bereidingen? Probeer dan ook eens deze salade van sous vide gegaarde bieten, snijbiet en geitenkaas.

Schnitzel van sous vide gegaarde knolselderij

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 2 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte biologische citroen schil
  • 100 gram panko
  • 100 gram speltbloem
  • eiwit van 2 eieren
  • peper en zout
  • rest van de citroen in halve maantjes snijden om bij de schnitzels te serveren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

1

Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water.

2

Stel de temperatuur in op 83 graden.

3

Schil de knolselderij en snijd in plakken van ongeveer 1 cm.

4

Meng de olijfolie met de geraspte citroen schil, peper en zout. Bestrijk de plakken knolselderij aan beide kanten met het olijfolie mengsel en doe ze vervolgens in een vacuüm zak of hersluitbare diepvrieszak. Probeer de knolselderij plakken in één laag te houden, zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Als ze dan niet allemaal in één zak passen verdeel je ze over twee zakken.

5

Vervolgens trek je alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. As je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij de vacuümzak hoeft dit niet. Zet de timer op 20 minuten.

6

Zet ondertussen 3 diepe borden klaar. Vul één bord met het bloem, één bord met het panko en één bord met het eiwit van de eieren. Voeg bij het eiwit een drupje zonnebloemolie en een snufje zout toe en kluts het even goed.

7

Haal na 20 minuten voorzichtig de zak eruit. Pas op want deze is erg heet! Knijp voorzichtig in de knolselderij om te checken of ze de juiste garing hebben.

8

Laat de knolselderij in de zak op kamertemperatuur afkoelen of doe deze in een grote bak met ijskoud water (voeg eventueel ijsklontjes toe).

9

Haal de knolselderij plakken uit de zak. Dep ze goed droog met keukenpapier en bestrooi nog met wat zout en peper naar smaak.

10

Paneer de knolselderij plakken door ze eerst door het bloem te halen, daarna door het eiwit en als laatste door de panko.

11

Zet een grote koekenpan met de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Als de olie goed heet is voeg je de gepaneerde knolselderij plakken toe. Bak ze aan beide kanten ongeveer 2 minuten tot ze mooi goud bruin zijn.

12

Serveer met een schijfje citroen.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.