Pesto van lente ui

Houd je erg van lente ui? Dan is dit het perfecte recept voor jou! Pesto van lente ui geroosterd in de oven, waardoor de lente ui een heerlijke geroosterde smaak krijgt. Lekker voor door de pasta.

Pesto van lente ui

Houd je erg van lente ui? Dan is dit het perfecte recept voor jou! Pesto van lente ui geroosterd in de oven, waardoor de lente ui een heerlijke geroosterde smaak krijgt. Lekker voor door de pasta.

Deze pesto van lente ui kun je dus maken van lente ui. Maar je kunt hiervoor ook bos ui gebruiken. Qua smaak zit hier namelijk geen verschil in. Lente ui wordt, zoals de naam al doet vermoeden, geoogst in de lente. De stengels zijn hierdoor overal ongeveer even dik. Bos ui is hetzelfde als lente ui, maar wordt later geoogst. Bos ui blijft langer in de grond zitten, waardoor de witte bolletjes aan de onderkant dikker en ronder worden. Maar beide kunnen dus prima gebruikt worden voor deze pesto van lente ui.

Fijn maken lente ui

In de traditionele Italiaanse keuken wordt een pesto met een vijzel gemaakt. Omdat deze pesto van lente ui verre van traditioneel is, is het gebruik van een keukenmachine zeker wel nodig. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.

Pesto recepten

Deze pesto van lente ui is niet echt te vergelijken met een ‘normale’ pesto. Toch noem ik het een pesto omdat de overige ingrediënten, naast de lente ui, ook worden gebruikt in een klassieke pesto. Daarbij is deze pesto van lente ui hetzelfde te gebruiken als alle andere pesto’s, namelijk als smaakmaker in pasta’s of andere gerechten. Wil je nou vaker verschillende sooten pesto’s maken? Probeer dan ook eens deze pesto van snijbiet of deze palmkool pesto.

Benodigde keukenmaterialen:
Koekenpan
Keukenmachine (ik gebruik zelf deze) of
Staafmixer met hakmolen
Citroen rasp

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Pesto van lente ui

By Anna Kaptein Serves: 4 - 6 personen
Prep Time: 5 minuten Cooking Time: 15 minuten Total Time: 20 minuten

Ingredients

  • 8 stengels lente ui (of bos ui)
  • 1 biologische citroen
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Verdeel de stengels lente ui over een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout.

4

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp tot je ongeveer 1 eetlepel vol hebt en bestrooi de lente ui met het citroen rasp.

5

Rooster de lente ui 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

6

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

7

Doe de geroosterde lente ui, de pijnboompitjes, de kaas, het teentje knoflook en de olijfolie een keukenmachine en mix tot een pesto structuur. Dit hoeft niet super glad te zijn. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook een staafmixer met hakmolen gebruiken.

8

Breng de pesto van lente ui zo nodig nog op smaak met zout en peper.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.