Courgette met Parmezaanse kaas
Courgette met Parmezaanse kaas is een verrassende manier van courgette te bereiden. Krokante courgette frietjes gepaneerd met panko en Parmezaanse kaas in de oven geroosterd.
Deze courgette reepjes gepaneerd in een combinatie van panko en Parmezaanse kaas zijn echt heerlijk! Ook een echte hit bij kinderen. Nu is het gebruik van Parmezaanse kaas wanneer je vegetariër bent niet de bedoeling, echter het is zo’n lekkere kaas dat we er toch graag mee koken. Daarom zijn we zo blij met de vegetarische Parmezaanse kaas varianten die je tegenwoordig steeds meer ziet. Zoals bijvoorbeeld deze vegetarische Parmezaanse kaas bij de Albert Heijn.
Courgette Parmezaan frietjes
Wanneer je de courgettes in reepjes snijd en paneert met de panko en de Parmezaanse kaas lijken het net frietjes, courgette Parmezaan frietjes. Nadat ze in de oven zijn geroosterd hebben ze ook zo’n heerlijk krokant korstje gekregen. Dus ik noem deze courgettes met Parmezaanse kaas thuis gewoon courgette Parmezaan frietjes. Zo zijn ze nog geliefder bij mijn kinderen en eten ze ongemerkt toch gemakkelijk een halve courgette op.
Dip voor bij de courgette met Parmezaanse kaas
Bij courgette met Parmezaanse kaas uit de oven hoort een lekkere dip. Zelf maak ik er altijd een ranchdressing zoals deze bij. Dit is een dip gemaakt van yoghurt, mosterd, mayonaise, knoflook en verse kruiden. Heerlijk in combinatie met deze courgette Parmezaan frietjes. Serveer ze samen met de dip op een mooie gezamenlijke hapjes schaal zoals deze en je hebt een verassend, enigszins gezond en lekker hapje als onderdeel van je borrel.
Vegetarische courgette recepten
Ben je na het maken van deze courgette met Parmezaanse kaas op zoek naar meer vegetarische recepten met Parmezaanse kaas? Probeer dan ook eens deze vegetarische gevulde courgette rolletjes of deze pasta met courgette, tomaat en mozzarella.
Benodigde keukenmaterialen voor Courgette met Parmezaanse kaas
– Kommetjes
– Koksmes
– Hapjesschaal
– Snijplank
– Parmezaanse kaas rasp
Courgette met parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 2 stuks courgettes
- 150 gram panko
- 150 gram Parmezaanse kaas
- 2 stuks eieren
- 1 mespunt chilivlokken
Instructies
- Was de courgettes en droog ze af..
- Snijd ze vervolgens in reepjes van ongeveer 10 cm lang en 1 cm dik.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasp.
- Zet 2 platte bakjes klaar waarbij je in één bakje de panko en de geraspte Parmezaanse kaas doet. Meng beide goed. In het tweede bakje de je de twee eieren, kluts deze goed door elkaar en voeg een flinke snuf zout toe.
- Haal eerst een reepje courgette door het geklutste ei en haal het daarna door het panko Parmezaan mengsel heen. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Herhaal dit tot alle reepjes courgette gepaneerd zijn. Bestrooi daarna de courgette met de chilivlokken.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster ze in 20 minuten gaar en krokant. Zet de ovenstand in de laatste 5 minuten op de grill stand voor een extra krokant korstje. Blijf er wel bij, het kan snel te hard gaan!
- Serveer de courgette met Parmezaanse kaas.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties