Snijbiet quesadillas met zoete aardappel en zwarte bonen
Kleurrijke en smaakvolle snijbiet quesadillas met zoete aardappel en zwarte bonen. Met een pittige zelfgemaakte tomatensalsa. Een heerlijk vegetarisch recept.
Dit recept viel echt heel goed in de smaak bij mij thuis! Daarnaast is het ook nog eens gezond (veel groenten!), kleurrijk en zowel voor kinderen als volwassen erg lekker. De volwassenen kunnen de snijbiet quesadillas met de tomatensalsa zo pittig maken als ze zelf willen. Voor de kinderen laat je de tomatensalsa achterwege waardoor het helemaal niet pittig is. Ook het maken, of eigenlijk het ‘in elkaar’ zetten van de snijbiet quesadillas een leuk klusje om samen met je kinderen te doen. Want mijn ervaring is, als ze hebben meegeholpen met koken eten ze veel makkelijker.
De quesadillas met snijbiet grillen
Als laatste stap wil je de quesadillas grillen zodat de kaas lekker smelt en de ingrediënten en wrap lekker warm worden. Zelf heb ik dit super makkelijk in ons tosti ijzer zoals deze gedaan omdat dit een tosti en grill ijzer in één is. Dit werkt dus heel snel en makkelijk en je hebt gelijk beide kanten gegrild. Maar je kunt de quesadillas ook prima in een grillpan grillen, draai de quesadilla dan halverwege nog ene keer om zodat je aan beide kanten grill strepen ziet.
Zoete aardappel puree voor op de quesadillas
Voor de snijbiet quesadillas stamp je de zoete aardappels tot een zoete aardappel puree. Dat kan heel gemakkelijk met een ouderwetse pureestamper zoals deze. Hierbij blijft de puree lekker grof en vind je nog wat stukjes terug. Wil je een wat fijnere zoete aardappel puree dan kun je beter een pureeknijper zoals deze gebruiken. Voeg de zwarte bonen pas toe aan de zoete aardappel puree als deze klaar is. Deze wil je namelijk niet kapot stampen met de pureestamper.
Vegetarische recepten met snijbiet
Ben je na het maken van deze snijbiet quesadillas met zoete aardappel en zwarte bonen op zoek naar meer vegetarische recepten met snijbiet? Probeer dan ook eens deze snijbiet stamppot of deze lasagne van snijbiet.
Benodigde keukenmaterialen voor snijbiet quesadillas
– Tosti – grill ijzer
– Ruime pan
– Dunschiller
– Koksmes
– Pureestamper
– Wok
Snijbiet quesadillas met zoete aardappel en zwarte bonen
Ingrediënten
- 600 gram snijbiet
- 500 gram zoete aardappels
- 1 blik zwarte bonen
- 6 volkoren wraps
- 1 stuk ui
- 1 mespunt chilivlokken
- 1 teen knoflook
- 200 gram geraspte belegen kaas
- 10 gram verse koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
Voor de tomaten salsa
- 2 stuks tomaten
- 1/2 stuk verse rode peper
- 2 theelepels rode wijnazijn
- 1 teen knoflook
- 1 stuk kleine rode ui
Instructies
- Schil de zoete aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze met een snuf zout in 20 minuten zacht en gaar.
- Maak van de zoete aardappels met een pureestamper of een pureeknijper een puree en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de zwarte bonen af en meng door de zoete aardappel puree. Zet tot gebruik apart.
- Snijd daarna de snijbiet in repen en was goed.
- Zet een wok met dikke bodem en een scheut olijfolie op halfhoog vuur.
- Snipper het teentje knoflook en fruit 1 minuut samen met de chilivlokken, de komijn en de gemalen koriander aan.
- Voeg daarna de gesneden snijbiet toe en wok de snijbiet 5 minuten terwijl je regelmatig omschept. Zet daarna het vuur uit.
- Maak dan de tomaten salsa. Snijd de tomaten in halve maantjes en verwijder het vruchtvlees. Snijd vervolgens in heel kleine stukjes en doe in een kommetje.
- Snipper de rode ui heel fijn en voeg ook toe.
- Pers het teentje knoflook fijn en voeg ook toe.
- Snijd de rode peper in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in heel kleine stukjes en voeg ook toe aan de salsa.
- Voeg als laatste ook de rode wijnazijn toe en meng de salsa goed. Zet tot gebruik apart.
- Besmeer de tortilla's met een laag van de zoete aardappel puree met zwarte bonen.
- Verdeel daar overheen een laagje gewokte snijbiet.
- Strooi als laatste een laagje geraspte belegen kaas erover heen.
- Dek af met een tweede tortilla wrap.
- Gril de snijbiet quesadillas vervolgens tussen het tosti-ijzer of in de grillpan, ongeveer 2 a 3 minuten (per kant) tot de kaas gesmolten is en je aan beide kanten duidelijk grill strepen ziet.
- Snijd de verse koriander fijn en bestrooi de quesadillas met de verse koriander en serveer met de pittige tomaten salsa.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties