Lasagne met snijbiet en doperwten

Kleurrijke lasagne met snijbiet en doperwten. Een heerlijke vegetarische lasagne boordevol groenten. Een ovengerecht wat je goed kunt voorbereiden.

Lasagne met snijbiet en doperwten

Kleurrijke lasagne met snijbiet en doperwten. Een heerlijke vegetarische lasagne boordevol groenten. Een ovengerecht wat je goed kunt voorbereiden.

Snijbiet is een bladgroente die je steeds vaker in de moestuinen ziet terug komen. Het heeft vaak prachtige kleurige bladeren die je meerdere keren per seizoen kunt oogsten. Je kunt snijbiet hetzelfde gebruiken als spinazie. De smaak is alleen iets bitterder en de bladeren en stelen iets harder of stugger.

Saus maken

Gebruik voor het maken van de tomatensaus voor de lasagne met snijbiet een pan met dikke bodem zoals deze, zodat de warmte gelijkmatig verdeeld. Dit is mijn favoriete merk pannen, al zijn ze helaas aardig aan de prijs. Een mooi alternatief hiervoor zijn deze pannen, die wat fijner geprijsd zijn. Voeg de doperwten pas op het aller laatste moment toe aan de tomatensaus en zet daarna gelijk het vuur uit. Als je de doperwten te lang laat mee koken worden ze zo taai. In de oven hebben ze genoeg tijd om mee te garen.

Vegetarische snijbiet recepten

Ben je naast deze lasagne met snijbiet op zoek naar meer vegetarische recepten met snijbiet? Probeer dan ook eens deze roergebakken snijbiet met noedels en ei of deze hartige taart met snijbiet en pastinaak.

Benodigde keuken materialen:
Ovenschaal
Gietijzeren wok
Pan met dikke bodem (deze gebruik ik zelf het liefste)
Handrasp
Knoflookpers

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 40 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 200 gram snijbiet
  • 400 gram doperwten (diepvries)
  • 150 gram volkoren lasagne bladen
  • 1 bol mozzarella
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel agavesiroop of honing
  • 150 gram belegen geitenkaas

Instructions

1

Was de snijbiet en snijd in repen.

2

Zet een wok met 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 in plakjes gesneden teentje knoflook op hoog vuur.

3

Voeg gelijk ook de snijbiet toe en wok de snijbiet een paar minuten terwijl je regelmatig omschept.

4

Breng op smaak met zout en peper en schep de snijbiet uit de wok. Zet tot gebruik apart.

5

Zet een pan met dikke bodem en 1 eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur.

6

Snipper de ui en het laatste teentje knoflook en fruit deze een paar minuten aan.

7

Voeg de dragon en oregano toe en bak 1 minuut mee.

8

Voeg daarna de tomatenblokjes en de agave of honing toe.

9

Laat de tomatensaus zachtjes 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

10

Rasp de geitenkaas en verwarm de oven voor op 200 graden.

11

Voeg de doperwten toe aan de tomatensaus en zet het vuur uit.

12

Pak een grote ovenschaal. Verdeel over de ovenschaal als eerste een laagje tomatensaus met doperwten. Doe daarna een laagje gewokte snijbiet. Strooi wat geraspte geitenkaas hierover en bedek met de lasagnebladen. Herhaal deze stappen totdat je alleen nog een beetje tomatensaus met doperwten over hebt. Verdeel deze als laatste over de ovenschaal.

13

Snijd de mozzarella in plakken en bedek de lasagne met snijbiet met de plakken mozzarella.

14

Zet de lasagne in het midden van de oven en bak deze 30 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.