Fritatta met zoete aardappel en snijbiet

Deze vegetarische fritatta met zoete aardappel en snijbiet is super simpel en super lekker. Het ideale recept om lekker veel groenten te eten. Ideaal recept voor de lunch of als lichte maaltijd.

Fritatta met zoete aardappel en snijbiet

Deze vegetarische fritatta met zoete aardappel en snijbiet is super simpel en super lekker. Het ideale recept om veel groenten te eten.

Regelmatig maak ik een fritatta vol met groenten uit de oven. Een super lekker, makkelijk en gezond recept. Ideaal voor doordeweeks. Als ik restjes groenten heb die op moeten, is het helemaal handig. Zo is ook deze variatie met zoete aardappel, snijbiet en prei tot stand gekomen. Door de fritatta in de oven te bereiden heb je er helemaal geen omkijken naar. En je krijgt zo’n lekker knapperig kaaskorstje. Deze zoete aardappel fritatta met snijbiet en prei is ideaal als lunch of als lichte maaltijd. Wil je toch een wat stevigere maaltijd, eet er dan een paar snedes brood bij.

Op zoek naar meer vegetarische en makkelijke recepten vol groenten?

Probeer dan eens deze plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten of deze vegetarische Mexicaanse ovenschotel, deze zit ook vol met groenten.

Fritatta met zoete aardappel en snijbiet

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 30 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 3 zoete aardappels
  • 1 prei
  • 1 pepertje
  • 200 gr snijbiet
  • 6 eieren
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • Scheutje gewone- of sojamelk
  • Teentje knoflook

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes.

3

Snijd de prei in ringen.

4

Was de snijbiet.

5

Snijd het pepertje open, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.

6

Snijd de knoflook fijn.

7

Rasp de parmezaanse kaas.

8

Bak de prei kort in een wok samen met de knoflook en de peper.

9

Voeg de snijbiet toe en bak kort mee tot deze is geslonken.

10

Haal uit de wok en doe in een zeef.

11

Laat afkoelen en uitlekken in de zeef en vang het kookvocht op.

12

Kluts de eieren samen met het scheutje melk, een theelepel zout en het kookvocht van de snijbiet.

13

Vet een ovenschaal in en verdeel de zoete aardappel over de bodem.

14

Verdeel de prei en snijbiet eroverheen.

15

Schenk het eimengsel als laatste eroverheen en bestrooi met de kaas.

16

Bak in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.