Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Dit recept voor Mexicaanse ovenschotel vind ik echt ideaal als ik erg druk ben, of lang heb gewerkt. En het is superlekker en gezond door de vele groenten die erin zitten zoals zoete aardappel, prei, wortel, mais en paprika. Door de zoete aardappel en de kidneybonen is deze Mexicaanse ovenschotel ook erg voedzaam. Alleen de chips maakt het wat minder gezond. Maar die zou je zelfs gemakkelijk achterwege kunnen laten. Als je de lijst van ingrediënten ziet schrik je waarschijnlijk, maar deze Mexicaanse ovenschotel is echt heel makkelijk en snel gemaakt. De oven doet de rest. Ik maak vaak 2 ovenschalen tegelijk (het recept is voor 6 porties). Zo kan ik de tweede ovenschotel op een andere drukke dag in de oven schuiven of ik vries hem in zijn geheel in.

Mexicaanse ovenschotel

Recept uitprinten
Porties: 6 Kooktijd: 1 uur

Ingredients

  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 potje kidneybonen
  • 1 paprika
  • 300 gr biologisch rundergehakt (zonder kan ook)
  • 1 zoete aardappel
  • 1 potje mais
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zak tortillachips naturel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • verse koriander
  • 1 tl chilipeper
  • 2 tl komijn
  • halve tl kaneel
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl zout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Zet een grote (braad) pan met 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur.

3

Doe het gehakt in de pan en bak, al regelmatig scheppend, rul,

4

Snipper de ui en de knoflook en voeg toe.

5

Snijd de prei in dunne ringen en voeg ook toe aan het gehaktmengsel.

6

Voeg alle kruiden toe en roer het goed door.

7

Voeg de zoete aardappel, wortel, paprika en tomatenblokjes toe.

8

Laat 5 minuten door pruttelen.

9

Voeg op het laatst de uitgelekte mais en kidneybonen toe.

10

Verdeel over 1 (of 2) ovenschalen en strooi de kaas erover heen.

11

Zet 25 - 30 minuten in de oven. Haal na 15 minuten de ovenschaal er even uit, prik de tortilla chips erin en plaats weer terug in de oven.

12

Let goed op dat de chips niet te bruin wordt. Zet zo nodig de oven wat zachter.

13

Serveer met verse koriander.

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.