Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips

1 december 2016 (Laatst bijgewerkt: 17 januari 2023)
Een gezonde Mexicaanse ovenschotel boordevol groenten zoals zoete aardappel, prei, wortel, mais en paprika. Deze ovenschotel is heerlijk voedzaam door de kidneybonen en heel geschikt als avondeten.

Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips

Een gezonde Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips boordevol groenten zoals zoete aardappel, prei, wortel, mais en paprika. Deze ovenschotel is heerlijk voedzaam door de kidneybonen en heel geschikt als avondeten.

Dit recept voor Mexicaanse ovenschotel vind ik echt ideaal als ik erg druk ben, of lang heb gewerkt. En het is superlekker en gezond door de vele groenten die erin zitten zoals zoete aardappel, prei, wortel, mais en paprika. Door de zoete aardappel en de kidneybonen is deze Mexicaanse ovenschotel ook erg voedzaam. Alleen de chips maakt het wat minder gezond. Maar die zou je zelfs gemakkelijk achterwege kunnen laten. Als je de lijst van ingrediënten ziet schrik je waarschijnlijk, maar deze Mexicaanse ovenschotel is echt heel makkelijk en snel gemaakt. De oven doet de rest. Ik maak vaak 2 ovenschalen tegelijk (het recept is voor 6 porties). Zo kan ik de tweede ovenschotel op een andere drukke dag in de oven schuiven of ik vries hem in zijn geheel in.

Wortel en zoete aardappel in blokjes snijden voor de Mexicaanse schotel

Het meeste werk van het maken van deze Mexicaanse ovenschotel l met tortilla chips is toch wel het in blokjes snijden van de wortelen en de zoete aardappels. Zelf vind ik het heel rustgevend, maar je bent er wel eventjes zoet mee. Omdat rauwe wortelen en zoete aardappels vrij hard zijn is het belangrijk een erg scherp mes te gebruiken zoals bijvoorbeeld deze.

Recepten met zoete aardappel

Ben je na het maken van deze Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips op zoek naar meer recepten met zoete aardappel? Probeer dan ook eens deze bloemkool curry met zoete aardappel of deze stamppot met paksoi en zoete aardappel en krokante portobello.

Benodigde keukenmaterialen voor deze Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips:

Ovenschaal
Ruime pan
Handrasp
Knoflookpers
Koksmes
Dunschiller

Een gezonde Mexicaanse ovenschotel boordevol groenten zoals zoete aardappel, prei, wortel, mais en paprika. Deze ovenschotel is heerlijk voedzaam door de kidneybonen en heel geschikt als avondeten.

Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips

Anna Kaptein
Een gezonde Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips boordevol groenten zoals zoete aardappel, prei, wortel, mais en paprika. Deze ovenschotel is heerlijk voedzaam door de kidneybonen en heel geschikt als avondeten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks wortels
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk ui
  • 1 potje kidneybonen
  • 1 stuk paprika
  • 300 gram biologisch rundergehakt zonder kan ook
  • 1 stuk zoete aardappel
  • 1 potje mais
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zak tortillachips naturel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 10 gram verse koriander
  • 1/2 theelepel chilipeper
  • 2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1/2 theelepel zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet een grote (braad) pan met 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur.
  • Doe het gehakt in de pan en bak, al regelmatig scheppend, rul,
  • Snipper de ui en de knoflook en voeg toe.
  • Snijd de prei in dunne ringen en voeg ook toe aan het gehaktmengsel.
  • Voeg alle kruiden toe en roer het goed door.
  • Snijd de wortel en de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en de paprika in dunne reepjes.
  • Voeg de zoete aardappel, wortel, paprika en tomatenblokjes toe.
  • Laat 5 minuten door pruttelen.
  • Voeg op het laatst de uitgelekte mais en kidneybonen toe.
  • Verdeel over 1 (of 2) ovenschalen en strooi de kaas erover heen.
  • Zet 25 – 30 minuten in de oven. Haal na 15 minuten de ovenschaal er even uit, prik de tortilla chips erin en plaats weer terug in de oven.
  • Let goed op dat de chips niet te bruin wordt. Zet zo nodig de oven wat zachter.
  • Serveer de Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips met de verse koriander.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.