Wrap met zwarte bonen, zoete aardappel en salsa

wrap met zwarte bonen, zoete aardappel en salsa, vegetarisch, vegan, groenten, biologisch, seizoensgroenten, biologisch recept

Zoete aardappels, of ook wel zoete bataten genoemd, vind ik zo’n fijne groente. En ja, het is een groente. De zoete aardappel is namelijk helemaal geen familie van de aardappel, maar een knolgewas. En wel een heel gezond knolgewas door de vele vitamines, mineralen en vezels die erin zitten. Al kun je de zoete aardappel wel heel goed gebruiken als gezonde vervanger van de gewone aardappel. Maar ook in allerlei andere gerechten is de zoete aardappel erg smaakvol. De zoete aardappel is heel het jaar ‘in het seizoen’ waardoor het altijd afwachten is wanneer ze in het biologisch groentenpakket zitten. Dit recept van Barry en Vivian van wrap met zwarte bonen, zoete aardappel en salsa is ook weer een heerlijk verrassende combinatie. En zowel voor een vegetarische als veganistische leefstijl geschikt.

Wrap met zwarte bonen, zoete aardappel en salsa

Recept uitprinten
Porties: 4 personen Kooktijd: 1 uur

Ingredients

  • 8 tortillawraps
  • 400 gr zwarte bonen (uit blik)
  • 1,5 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl cayennepeper
  • 3 middelgrote zoete bataten
  • 3 el olijfolie
  • 2 tomaten
  • 150 gram feta
  • ½ rode peper
  • 2 tl rodewijnazijn
  • zout en peper

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210°C.

2

Was de zoete aardappelen goed.

3

Snijd ze overlangs doormidden en vervolgens in de lengte in 4 tot 6 lange parten, afhankelijk van de grootte van de aardappel.

4

Leg ze in een braadslee. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel komijn, 1 theelepel cayennepeper, zout en peper over de parten.

5

Meng alles met je handen goed door elkaar.

6

Rooster de zoete bataat in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

7

Maak ondertussen een grove bonenpuree en tomatensalsa.

8

Snipper hiervoor de ui en knoflook.

9

Giet de bonen af en spoel ze goed om.

10

Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Fruit de helft van de ui en knoflook tot de ui glazig is.

11

Voeg de bonen en 150 milliliter water toe, alsmede de rest van de komijn en cayennepeper.

12

Breng aan de kook en laat al roerend het vocht voor de helft verdampen.

13

Stamp met een pureestamper de bonen tot een grove puree, voeg eventueel wat extra water toe als het er te droog uitziet. Houd op een laag vuurtje warm.

14

Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes.

15

Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

16

Voeg de overgebleven knoflook en ui toe.

17

Snipper het rode pepertje en voeg deze ook toe.

18

Breng op smaak met rodewijnazijn, zout en peper.

19

Bereid de tortillawraps zoals aangegeven op de verpakking.

20

Doe de salsa in een kommetje en zet op tafel.

21

Schep de bonenpuree en zoete bataatparten over in serveerschalen en zet op tafel.

22

Leg de warme tortillawraps erbij en laat iedereen zelf zijn wrap samenstellen.

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.