Bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten

Bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten. Een heerlijke vegetarische en veganistische gezonde curry.

Bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten

Deze heerlijke gezonde bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten is zowel vegetarisch als veganistisch. Een ideale en makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

Zelf vind ik het prettig om een of meerdere keren in de week mijn koolhydraat inname tijdens het avondeten te beperken. Of alleen maar langzame koolhydraten toe te voegen. Dit recept van bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten is hier erg geschikt voor! Wanneer je echt de koolhydraten schrapt uit je maaltijd, is mijn ervaring dat je sneller weer trekt krijgt. Door de combinatie van zoete aardappel, ei en kikkererwten hoef je hier zeker niet bang voor te zijn. Het vult behoorlijk en je kan er lang op vooruit. Mocht je nou veel sporten of diegene voor wie je kookt sport veel, bereid dan ook wat zilvervliesrijst voor bij de bloemkool curry. Zo zorg je dat het helemaal een zeer voedzame maaltijd wordt.

Op zoek naar meer gezonde en lekkere gerechten met bloemkool? Probeer dan ook eens deze spelt en bloemkool couscous met tomaat en geroosterde bloemkool. Of probeer eens een andere variant van bloemkool curry, namelijk deze vegan bloemkool curry

Bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 20 minutenn Total Time: 40 minuten

Ingredients

  • 4 eieren
  • Bloemkool
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • 350 gr kikkererwten
  • 3 zoete aardappels
  • 2 eetlepels milde indiase curry pasta
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 200 gr tomatenblokjes
  • Eetlepel olijfolie

Instructions

1

Schil de zoete aardappels en snijd in schijfjes of blokjes, net wat je lekker vind.

2

Verdeel de bloemkool in roosjes en was deze goed.

3

Pel en snipper de ui en de knoflook.

4

Kook de eieren net niet helemaal hard.

5

Rooster de geschaafde amandelen.

6

Verwarm in de wok een eetlepel olijfolie. Bak de ui en de knoflook in 2 minuten.

7

Voeg de 2 eetlepels curry toe en bak 2 minuten mee.

8

Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe.

9

Doe de zoete aardappel en bloemkool erbij en laat 20 minuten stoven.

10

Pel de eieren.

11

Voeg de laatste 2 minuten de uitgelekte kikkererwten en de eieren toe en laat deze nog 2 minuten mee garen.

12

Breng indien gewenst nog wat op smaak met zout of peper.

13

Garneer op het bord met het amandelschaafsel.

Notes

Wanneer je de curry toch met rijst wilt eten, zorg dan dat je op tijd de rijst klaar hebt!

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.