Bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten

23 september 2016 (Laatst bijgewerkt: 10 april 2023)
Bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten. Een heerlijke vegetarische en veganistische gezonde curry.

Bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten

Deze heerlijke gezonde bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten is geheel vegetarisch. Een ideale en makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

Zelf vind ik het prettig om een of meerdere keren in de week mijn koolhydraat inname tijdens het avondeten te beperken. Of alleen maar langzame koolhydraten toe te voegen. Dit recept van bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten is hier erg geschikt voor! Wanneer je echt de koolhydraten schrapt uit je maaltijd, is mijn ervaring dat je sneller weer trekt krijgt. Door de combinatie van zoete aardappel, ei en kikkererwten hoef je hier zeker niet bang voor te zijn. Het vult behoorlijk en je kan er lang op vooruit. Mocht je nou veel sporten of diegene voor wie je kookt sport veel, bereid dan ook wat zilvervliesrijst voor bij de bloemkool curry. Zo zorg je dat het helemaal een zeer voedzame maaltijd wordt.

Geschikte pan voor vegetarische curry met bloemkool en zoete aardappel

Voor het maken van deze vegetarische curry heb je een flinke pan met dikke bodem nodig. Zelf ben ik helemaal fan van deze pannen van Le Creuset die ik dan ook vaak voor dit soort gerechten gebruik. Omdat de bodem extra dik is, geeft hij gelijkmatig warmte af waardoor de curry met bloemkool en zoete aardappel minder snel aanbrand.

Vegetarische recepten met bloemkool

Ben je na het maken van deze bloemkool curry met zoete aardappel op zoek naar meer gezonde en lekkere gerechten met bloemkool? Probeer dan ook eens deze spelt en bloemkool couscous met tomaat en geroosterde bloemkool. Of probeer eens een andere variant van bloemkool curry, namelijk deze vegan bloemkool curry

Benodigde keukenmaterialen voor vegetarische bloemkool curry met zoete aardappel

Keukenmachine
Pan met dikke bodem
Koksmes

Bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten, groenten, recept, biologisch, vegetarisch, gezond

Bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten

Anna Kaptein
Deze heerlijke gezonde bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten is geheel vegetarisch. Een ideale en makkelijke maaltijd voor doordeweeks.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks eieren
  • 1 stuk Bloemkool
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk grote ui
  • 350 gram kikkererwten
  • 3 stuks zoete aardappels
  • 2 eetlepels milde indiase curry pasta
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 200 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappels en snijd in schijfjes of blokjes, net wat je lekker vind.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en was deze goed.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Kook de eieren net niet helemaal hard.
  • Rooster de geschaafde amandelen.
  • Verwarm in de wok een eetlepel olijfolie. Bak de ui en de knoflook in 2 minuten.
  • Voeg de 2 eetlepels curry toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe.
  • Doe de zoete aardappel en bloemkool erbij en laat 20 minuten stoven.
  • Pel de eieren.
  • Voeg de laatste 2 minuten de uitgelekte kikkererwten en de eieren toe en laat deze nog 2 minuten mee garen.
  • Breng indien gewenst nog wat op smaak met zout of peper.
  • Garneer de bloemkool curry met zoete aardappel op het bord met het amandelschaafsel.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.