Preisoep met mais

preisoep met mais

De dinsdagen en donderdagen zijn altijd de drukste en vermoeiendste dagen van de week. Ik probeer dus vaak op maandag en woensdag genoeg te koken voor twee dagen. Niet alle maaltijden zijn daarvoor geschikt, maar met soep zit je altijd goed. Het leuke van soep is dat je er eindeloos mee kan variëren en er veel verschillende groenten in kan verwerken. Vandaag heb ik een preisoep met mais uitgeprobeerd. Van iemand met een moestuin had ik een flink aantal heerlijke preien gehad en zelf had ik nog maiskolven uit het groentepakket. En zo is deze stevige en voedzame preisoep met mais tot stand gekomen. En ik moet eerlijk bekennen, hij was erg lekker!

Preisoep met mais

Recept uitprinten
Porties: 4 personen Kooktijd: 40 minuten

Ingredients

  • 4 preien
  • 2 aardappels
  • 1 maiskolf
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml slagroom
  • teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd

Instructies

1

Schil de aardappels en maak de maiskolf schoon.

2

Snijd de prei in grove ringen en de aardappels in blokken en was deze.

3

Snipper de knoflook.

4

Zet één pan met 2 eetlepels olijfolie op het vuur en één pan met water en een snufje zout.

5

Bak de knoflook kort aan wanneer de olie op temperatuur is en voeg daarna de prei en de aardappel toe. Bak deze 3 minuten aan en voeg de groentebouillon toe. Laat dit 20 minuten doorkoken.

6

Voeg wanneer het water kookt de maiskolf toe en laat deze 20 minuten koken. Haal daarna de kolf eruit en laat deze afkoelen.

7

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom en de mosterd toe en breng de soep op smaak met wat peper en eventueel nog wat zout.

8

Snijd de mais van de kolf af en garneer de soep met de mais.

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.