Preisoep met mais

Preisoep met mais. Een heerlijke en gezonde vegetarische soep. Lekker als maaltijdsoep voor het avondeten.

Preisoep met mais

Deze vegetarische preisoep met mais en aardappels is heerlijk voedzaam, gezond en makkelijk. Hij staat binnen een handomdraai op tafel.

Soep is de ideale maaltijd voor een doordeweekse dag. Het ideale van soep is dat je er eindeloos mee kan variëren en er veel verschillende groenten in kan verwerken. Als ik soep wil maken, kijk ik wat ik nog in huis heb qua groenten en zo ontstaat vaak mijn soep.  Zo is ook deze preisoep met mais tot stand gekomen.  Het pittige van de prei en mosterd in combinatie met het zoetige van de mais is heerlijk. Naast de prei en de mais heb ik ook nog een paar aardappels toegevoegd, om de soep wat voedzamer en steviger te maken. Preien zijn heel het jaar verkrijgbaar, maar dit geld niet voor de maiskolven. Deze zijn maar heel kort in het seizoen, van augustus tot en met september. Als het geen mais seizoen is gebruik je mais uit een blikje of potje.

Meer gezonde soep inspiratie?

Op zoek naar meer gezonde en lekkere soep inspiratie? Probeer dan ook eens deze linzensoep met wortel.

Preisoep met mais

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 20 Cooking Time: 20 minuten Total Time: 40

Ingredients

  • 4 preien
  • 2 aardappels
  • 1 maiskolf
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml slagroom
  • teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd

Instructions

1

Schil de aardappels en maak de maiskolf schoon.

2

Snijd de prei in grove ringen en de aardappels in blokken en was deze.

3

Snipper de knoflook.

4

Zet één pan met 2 eetlepels olijfolie op het vuur en één pan met water en een snufje zout.

5

Bak de knoflook kort aan wanneer de olie op temperatuur is en voeg daarna de prei en de aardappel toe. Bak deze 3 minuten aan en voeg de groentebouillon toe. Laat dit 20 minuten doorkoken.

6

Voeg wanneer het water kookt de maiskolf toe en laat deze 20 minuten koken. Haal daarna de kolf eruit en laat deze afkoelen.

7

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom en de mosterd toe en breng de soep op smaak met wat peper en eventueel nog wat zout.

8

Snijd de mais van de kolf af en garneer de soep met de mais.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.