Knolselderijsoep met peterselie olie
Een zachte lichtzoete knolselderijsoep met peterselie olie, pastinaak en appel. De peterselie olie zorgt voor een lekker zuurtje en wat pit. Een heerlijke veganistisch soep recept.
Knolselderij is heerlijk in combinatie met appel en pastinaak. Door de appel en pastinaak wordt de soep wat zoeter. Daardoor is de toevoeging van zelfgemaakte peterselie olie extra lekker. Het geeft wat extra pit door het zuurtje van de appelazijn en wat pittigheid door de tabasco. Het in de oven roosteren van de knolselderij, pastinaak, appel, ui en knoflook geeft een heerlijke roostersmaak mee aan de groenten en dus aan de soep. Daarnaast is het ook een hele makkelijke en snelle manier, omdat je je handen tussentijds vrij hebt om de peterselie olie te maken en de zonnebloempitten te roosteren.
Peterselie olie mooi serveren in knolselderijsoep
Nadat je de peterselie olie hebt gemaakt en hebt gepureerd met een staafmixer is het een felgroene dunne olie geworden. Om de peterselie olie op een schone en mooie manier te serveren in de knolselderijsoep is het fijn om een navulbaar sausflesje te gebruiken zoals bijvoorbeeld deze. Het handige hieraan is, is dat je de hoeveelheid peterselie olie goed kunt doseren en dat je het in een mooie vorm in de soep kunt spuiten (bijvoorbeeld rondjes, stippen of een spiraal.) Ook lekker in deze knolselderij soep met spekjes.
Veganistische recepten met knolselderij
Ben je na het maken van deze knolselderijsoep met peterselie olie op zoek naar meer veganistische recepten met knolselderij? Probeer dan ook eens deze vegan curry met knolselderij en palmkool of deze vegan geroosterde en ingelegde knolselderij.
Benodigde keukenmaterialen voor knolselderijsoep met peterselie olie
– Staafmixer
– Koekenpan
– Navulbaar sausflesje
– Dunschiller
– Koksmes
– Ruime soeppan
Knolselderijsoep met peterselie olie
Ingrediënten
- 1 stuk knolselderij
- 1 stuk grote pastinaak
- 1 stuk appel
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml haverrroom
- 20 gram verse peterselie
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels appelazijn
- paar druppels tabasco naar smaak
- 1,5 liter groentebouillon
- 4 eetlepels zonnebloempitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de schil rondom van de knolselderij af. Snijd de knolselderij daarna in grove stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schil de pastinaak en de appel en snijd in grove stukken en verdeel ook over de met bakpapier beklede bakplaat.
- Snijd de knoflook en ui in stukjes en leg tussen de knolselderij, pastinaak en appel in. Besprenkel de groenten met 2 eetlepels van de olijfolie en bestrooi met wat zout en peper.
- Rooster de knolselderij, pastinaak en appel in 35 minuten in de oven gaar. Schep halverwege een keer om.
- Doe de geroosterde groenten daarna in een ruime pan. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur gelijk uit.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer en voeg daarna de haverroom toe. Breng zo nodig nog iets op smaak met zout of peper.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
- Maak de peterselie olie door de overgebleven 6 eetlepels olijfolie in een hoge maatbeker te doen samen met de verse peterselie, de appel azijn en de tabasco.
- Pureer de peterselie olie vervolgens fijn met de staafmixer.
- Serveer de knolselderijsoep met pastinaak en appel met de peterselie olie en de geroosterde zonnebloempitten.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties