Soep van zoete aardappel, wortel en kokos

20 december 2019 (Laatst bijgewerkt: 21 december 2022)
Soep van zoete aardappel, wortel en kokos. Een gezonde, vegetarische en veganistische soep die sous vide is gegaard. Heerlijk als voorgerecht, tussengerecht of als lichte maaltijd.

Soep van zoete aardappel, wortel en kokos

Een fluweelzachte veganistische oranje soep van zoete aardappel, wortel en kokos. Helemaal gegaard in de sous vide. Heb je nou geen sous vide? Ook dan staat de bereidingswijze beschreven.

Deze soep van zoete aardappel, wortel en kokos is in zijn geheel in de sous vide gegaard. Erg makkelijk en zo ontzettend lekker. De zoete aardappel heb ik samen met de wortel, de kokosmelk, de groentebouillon, het pepertje en de gember gevaccumeert en gedurende 1 uur op 84 graden laten garen in mijn sous vide cooker. Door deze langzame garing op lage temperatuur zijn de smaken goed ingetrokken en is de kleur nog  prachtig fel. Daarna is het alleen nog een kwestie van pureren met de blender of staafmixer en garneren met gebakken champignons en koriander. Als je nou niet van koriander houdt gebruik je peterselie. Deze vegetarische soep van zoete aardappel, wortel en kokos is een combinatie van heerlijke zoete en pittige smaken. Daarnaast is het een feestje op je bord. Een ideaal vegetarisch én veganistisch voorgerecht of tussengerecht voor bijvoorbeeld het kerst diner.

Geen sous vide voor deze soep van zoete aardappel?

Heb je nou (nog) geen sous vide maar wil je deze soep van zoete aardappel, wortel en kokos wel graag maken? Laat dan alle ingrediënten gedurende 30 minuten zachtjes in de groentebouillon koken alvorens de soep te pureren.

Sous vide koken

Wil je meer weten over sous vide koken en op welke temperatuur je dit precies doet? Lees dan eerst: Wat is sous vide koken en wat heb je nodig? en Sous vide koken, hoe doe je dat en op welke temperatuur? Wil je graag vaker sous vide koken en ben je op zoek naar een goede sous vide stick of een goed sous vide apparaat? Kijk dan welke het beste bij jou past en waarom.

> Top 5 beste Sous-Vide apparaten

> Top 5 beste Sous-Vide sticks

Sous vide recepten?

Op zoek naar meer sous vide groenten bereidingen? Probeer dan ook eens deze sous vide gegaarde rode kool met balsamico of deze courgette uit de sous vide.

Welke keukenmaterialen heb je nodig voor een zoete aardappel soep?

Sous vide warm waterbak (deze gebruik ik zelf) of een
Sous vide stick (een goede en wat goedkopere optie) en een grote pan met water
– vaccumeer zakken (en vaccumeermachine) of hersluitbare diepvrieszakken
Dunschiller
Koekenpan
Blender

Soep van zoete aardappel, wortel en kokos. Een gezonde, vegetarische en veganistische soep die sous vide is gegaard. Heerlijk als voorgerecht, tussengerecht of als lichte maaltijd.

Soep van zoete aardappel, wortel en kokos

Anna Kaptein
Een fluweelzachte veganistische oranje soep van zoete aardappel, wortel en kokos. Helemaal gegaard in de sous vide. Heb je nou geen sous vide? Ook dan staat de bereidingswijze beschreven.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Sous vide
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram zoete aardappel geschild
  • 200 gram wortel
  • 1 stuk ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stuk rode peper
  • 3 cm geschilde gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 eetlepel zonnebloemolie.
  • 10 gram verse koriander of peterselie

Instructies
 

  • Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water.
  • Stel de temperatuur in op 84 graden en laat het water opwarmen.
  • Schil de zoete aardappels en de wortels en snijd in grove stukken.
  • Pel de ui en de knoflook en snipper grof.
  • Snijd het rode pepertje door midden en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgen in reepjes.
  • Schil de gember en snijd in dunne plakjes.
  • Verdeel de ingrediënten over twee vacuüm- of hersluitbare diepvries zakken. Probeer de ingrediënten in één redelijk dunne laag te houden, zodat alles gelijkmatig kan garen.
  • Verdeel als laatste de kokosmelk en de groentebouillon over de zakken. Pas op dat het er niet allemaal weer uitloopt, dus vraag zo nodig even iemand om de zakken voor je vast te houden als je ze vult.
  • Trek vervolgens alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. Let wel op dat de vaccumeermachine hoger staat dan de zak met ingrediënten, omdat je met vloeibare ingrediënten werkt. Anders loopt alles er gelijk weer uit.
  • Als je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij een vacuümzak hoeft dit niet.
  • Stel de timer in op 1 uur.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes en hak de koriander of peterselie fijn.
  • Zet een koekenpan met één eetlepel zonnebloemolie op redelijk hoog vuur en bak de champignons in 7 – 10 minuten gaar. Schud of schep ze regelmatig om en breng op smaak met zout en peper.
  • Haal na één uur de zakken uit het waterbad en giet de inhoud ervan in een blender. Maal de soep helemaal glad en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer de soep van zoete aardappel, wortel en kokos met de gebakken champignons en de koriander of peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.