Pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap

22 december 2019 (Laatst bijgewerkt: 21 november 2022)
Pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap. Een heerlijk feestelijk en winters dessert wat prachtig zal staan op de kerst tafel.

Pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap

Deze pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap is een waar spektakel om te zien en een heerlijk dessert om te eten. Favoriet bij iedereen.

Deze pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap is super lekker en heel feestelijk! Een mooi dessert om je kerst diner mee te af te sluiten. Pavlova’s, in welke vorm dan ook, vallen altijd goed in de smaak. Ook deze winterse pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap is een heerlijke combinatie. Door de zoete pavlova, de kruidige stoofperen en de wat zuurdere bessensap. Wil je liever dat iedereen zijn eigen dessert heeft in plaats van één groot dessert waaruit je porties snijd? Maak dan in plaats van één grote pavlova een aantal mini pavlova’s en zet op elke mini pavlova 1 stoofpeertje.

Eiwitschuim kloppen voor pavlova met stoofpeertjes

Het is belangrijk dat je eiwit stijf klopt in een vetvrije kom. Twijfel je of de kom vetvrij genoeg is? Was hem dan nog even apart af met afwasmiddel. De eiwitten kun je prima stijf kloppen met een handmixer zoals deze of met een super fijne keukenmachine zoals deze (die heb ik zelf).

Stoofpeertjes recepten

Maak de stoofpeertjes voor bij de pavlova met stoofpeertjes volgens dit recept van Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port. Je kunt voor dit recept elk soort stoofperen gebruiken die je wilt.

Benodigde keukenmaterialen voor stoofperen pavlova

Dunschiller
Zesteur
Mengkom
Handmixer of keukenmachine
Middelgrote pan

Pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap. Een heerlijk feestelijk en winters dessert wat prachtig zal staan op de kerst tafel.

Pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap

Anna Kaptein
Deze pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap is een waar spektakel om te zien en een heerlijk dessert om te eten. Favoriet bij iedereen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Nagerecht
Porties 1 grote pavlova

Ingrediënten
  

  • 6 stuks eieren
  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • mespunt zout
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

ingrediënten stoofpeertjes zie link in bovenstaande tekst

    Instructies
     

    • Verwarm de oven voor op 150 graden.
    • Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom.
    • Voeg de fijne kristalsuiker en het zout toe. Klop de eiwitten stijf tot het glanst. Voeg als laatste ook de maizena toe en klop dit er ook goed door.
    • Bekleed de bakplaat met bakpapier en teken hierop een cirkel van ongeveer 25 cm doorsnede.
    • Schep het eiwit in de cirkel en verdeel dit goed zodat het een platte ronde cirkel van eiwit wordt.
    • Bak in het midden van de oven op 140 graden in 2 uur gaar. Zet de oven daarna uit en laat de oven nog voor één uur dicht. Haal daarna de pavlova eruit en laat helemaal afkoelen.
    • Maak ondertussen de stoofpeertjes volgens het recept via de link in bovenstaande tekst. Laat de stoofpeertjes en de rode bessensap daarna ook helemaal afkoelen.
    • Klop vlak voor het serveren de slagroom met de poedersuiker stijf.
    • Schep de slagroom op de pavlova en verdeel over de bovenkant.
    • Schep voorzichtig 3 a 4 eetlepels van de rode bessensap (waar de stoofpeertjes in zijn gestoofd) over de pavlova heen zodat het mooi over heel de pavlova heen druipt.
    • Verdeel de stoofpeertjes over de pavlova (niet meer dan 3 tot 5 stuks, anders zakt de pavlova helemaal in).
    Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

    Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

    Misschien ook interessant

    Geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeel het recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.