Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port

Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port. Een heerlijke bijgerecht wat niet zal misstaan op de kerst tafel.

Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port

Ken jij deze stoofpeer variant? een stoofpeer in de vorm van een appel. Heerlijke Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port.

De Nashi stoofpeer is een Aziatische peer die een beetje de vorm van een appel heeft, waardoor ze ook wel appelperen worden genoemd. De Nashi stoofpeer is afkomstig uit Japan waar hij in de lente wordt geplukt. In Nederland worden de Nashi peren pas in september geplukt waardoor ze hier met name in de wintermaanden beschikbaar zijn. De Nashi stoofperen zijn vrij stevige peren waardoor ze ook erg geschikt zijn om te stoven. In dit recept heb ik de Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap met port en specerijen. Een heerlijke combinatie met winterse en kruidige smaken.

Op zoek naar meer recepten met peer? Probeer dan ook eens deze peer speculaas taart. Je kan ook deze gestoofde Nashi peertjes gebruiken voor deze taart, voor een extra feestelijk resultaat. Of bijvoorbeeld als dessert tijdens het kerst diner.

Benodigde keukenmaterialen:
Dunschiller
– Middelgrote pan


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port

By Anna Kaptein Serves: 1 kg gestoofde peertjes
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 1 uur Total Time: 1 uur en 15 minuten

Ingredients

  • 1 kg Nashi stoofperen
  • 500 ml rode bessensap
  • 150 ml rode port
  • kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 3 plakjes geschilde gember
  • 50 gram suiker

Instructions

1

Schil de peertjes, maar laat het steeltje eraan zitten.

2

Zet de rode bessensap samen met de port en de specerijen op het vuur.

3

Voeg ook de suiker toe. Als je vrij zoete rode bessensap gebruikt is dit misschien niet nodig of kun je minder suiker toevoegen (ik gebruikte in dit recept vrij zure bessensap).

4

Voeg de specerijen toe en zet de peertjes rechtop in het vocht.

5

Breng langzaam aan de kook en laat de Nashi stoofpeertjes in 1 uur gaar stoven.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.