Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port

12 december 2019 (Laatst bijgewerkt: 11 oktober 2023)
Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port. Een heerlijke bijgerecht wat niet zal misstaan op de kerst tafel.

Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port

Ken jij deze stoofpeer variant? een stoofpeer in de vorm van een appel. Heerlijke Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port.

De Nashi stoofpeer is een Aziatische peer die een beetje de vorm van een appel heeft, waardoor ze ook wel appelperen worden genoemd. De Nashi stoofpeer is afkomstig uit Japan waar hij in de lente wordt geplukt. In Nederland worden de Nashi peren pas in september geplukt waardoor ze hier met name in de wintermaanden beschikbaar zijn. De Nashi stoofperen zijn vrij stevige peren waardoor ze ook erg geschikt zijn om te stoven. In dit recept heb ik de Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap met port en specerijen. Een heerlijke combinatie met winterse en kruidige smaken. Daarbij kost het weinig tijd en moeite om nashi stoofpeerjes klaar te maken. Het meeste werk is het schillen van de peertjes met een dunschiller als deze, daarna doen de kruiden, de port ende rode bessensap het werk.

Meer stoofpeer recepten?

Op zoek naar meer recepten met peer? Probeer dan ook eens deze peer speculaas taart. Je kan ook deze gestoofde Nashi peertjes gebruiken voor deze taart, voor een extra feestelijk resultaat. Of bijvoorbeeld als dessert tijdens het kerst diner.

Benodigde keukenmaterialen voor het stoven van Nashi peertjes

Dunschiller
– Middelgrote pan

Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port. Een heerlijke bijgerecht wat niet zal misstaan op de kerst tafel.

Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port

Anna Kaptein
Ken jij deze stoofpeer variant? een stoofpeer in de vorm van een appel. Heerlijke Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 kilo

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Nashi stoofperen
  • 500 ml rode bessensap
  • 150 ml rode port
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 3 stuks kruidnagels
  • 3 plakjes geschilde gember
  • 50 gram suiker

Instructies
 

  • Schil de peertjes, maar laat het steeltje eraan zitten.
  • Zet de rode bessensap samen met de port en de specerijen op het vuur.
  • Voeg ook de suiker toe. Als je vrij zoete rode bessensap gebruikt is dit misschien niet nodig of kun je minder suiker toevoegen (ik gebruikte in dit recept vrij zure bessensap).
  • Voeg de specerijen toe en zet de peertjes rechtop in het vocht.
  • Breng langzaam aan de kook en laat de Nashi stoofpeertjes in 1 uur gaar stoven.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.