Hoe maak je wraps van spelt meel?
Hoe maak je wraps van spelt meel? Een makkelijk en gezond recept met duidelijke uitleg. Heb jij het al eens geprobeerd om zelf je wraps te maken?
Wraps kun je heel makkelijk kopen in de winkel, in alle soorten en maten. Maar het is zo makkelijk om zelf wraps te maken en het smaakverschil is zo groot dat je nooit meer anders wilt. Wraps gemaakt van (volkoren) spelt meel zijn ook een stuk gezonder dan de klassieke wraps van bloem. Zelf wraps maken is daarnaast ook gewoon ontzettend leuk om te doen en geeft veel voldoening. Als ik wraps ga maken maak ik gelijk een flinke stapel, zodat ik de dag erna weer wraps kan eten, maar dan in een ander gerecht. Er zijn zoveel recepten met wraps, dat je eindeloos kunt variëren. Ook als je zelf turkse pizza’s wilt maken kun je deze spelt wraps makkelijk gebruiken als bodem.
Kneden van deeg voor de wraps
Het kneden van het deeg van deze spelt wraps kun je heel gemakkelijk en snel met je handen doen. Wil je dit nou niet of hou je hier niet zo van dan zijn er tegenwoordig genoeg keukenmachines die echt goed de kneed functie van je kunnen overnemen. Mijn favoriet op kneedgebied is toch wel deze machine.
Op zoek naar meer recepten met spelt meel?
Ik bak erg graag met spelt, omdat het net wat gezonder en voedzamer is dan gewoon meel. Probeer daarom ook eens deze volkoren spelt pancakes of deze gezonde spelt eierkoeken.
Benodigde keukenmaterialen voor spelt wraps
– Mengkom
– Koekenpan
– Schone theedoek
– Deegroller
– Spatel
Hoe maak je wraps van spelt?
Ingrediënten
- 125 gram speltbloem
- 125 gram speltmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 140 ml lauw water
- zout
Instructies
- Voeg alle droge ingrediënten en het zout samen in een kom en mix met je handen door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje de olie toe terwijl je aan het kneden bent.
- Voeg daarna beetje bij beetje het lauwe water toe tot het een mooie, zachte en soepele bal is. Voeg niet al het water toe als je deeg al goed van structuur is.
- Kneed het deeg goed door.
- Maak er 6 losse deeg balletjes van die even groot zijn en doe ze terug in de kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat een kwartiertje rusten.
- Maak het aanrecht schoon en bestuif het met wat spelt bloem.
- Rol de deeg balletjes uit tot een dunne ronde deeglap.
- Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de koekenpan goed heet is.
- Doe de uitgerolde wrap in de pan en bak deze ongeveer 30 seconde per kant totdat hij gaar is en iets gekleurd.
- Herhaal dit met alle balletjes.
- Je kunt de spelt wraps direct eten en vullen met alles wat je lekker vind.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties