Hoe maak je wraps van spelt?

Hoe maak je wraps van spelt meel? Een makkelijk en gezond recept met duidelijke uitleg. Heb jij het al eens geprobeerd om zelf je wraps te maken?l? recept, makkelijk, gezond, biologisch

Hoe maak je wraps van spelt meel?

Hoe maak je wraps van spelt meel? Een makkelijk en gezond recept met duidelijke uitleg. Heb jij het al eens geprobeerd om zelf je wraps te maken?

Wraps kun je heel makkelijk kopen in de winkel, in alle soorten en maten. Maar het is zo makkelijk om zelf wraps te maken en het smaakverschil is zo groot dat je nooit meer anders wilt. Wraps gemaakt van (volkoren) spelt meel zijn ook een stuk gezonder dan de klassieke wraps van bloem. Zelf wraps maken is daarnaast ook gewoon ontzettend leuk om te doen en geeft veel voldoening. Als ik wraps ga maken maak ik gelijk een flinke stapel, zodat ik de dag erna weer wraps kan eten, maar dan in een ander gerecht. Er zijn zoveel recepten met wraps, dat je eindeloos kunt variëren. Ook als je zelf turkse pizza’s wilt maken kun je deze spelt wraps makkelijk gebruiken als bodem.

Op zoek naar meer recepten met spelt meel?

Ik bak erg graag met spelt, omdat het net wat gezonder en voedzamer is dan gewoon meel. Probeer daarom ook eens deze volkoren spelt pancakes of deze gezonde spelt eierkoeken.

Benodigde keukenmaterialen:
Mengkom
Koekenpan
Schone theedoek
Deegroller
Spatel


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Hoe maak je wraps van spelt?

By Anna Kaptein Serves: 6 wraps
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 15 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 125 gram speltbloem
  • 125 gram speltmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 140 ml lauw water
  • zout

Instructions

1

Voeg alle droge ingrediënten en het zout samen in een kom en mix met je handen door elkaar.

2

Voeg beetje bij beetje de olie toe terwijl je aan het kneden bent.

3

Voeg daarna beetje bij beetje het lauwe water toe tot het een mooie, zachte en soepele bal is. Voeg niet al het water toe als je deeg al goed van structuur is.

4

Kneed het deeg goed door.

5

Maak er 6 losse deeg balletjes van die even groot zijn en doe ze terug in de kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat een kwartiertje rusten.

6

Maak het aanrecht schoon en bestuif het met wat spelt bloem.

7

Rol de deeg balletjes uit tot een dunne ronde deeglap.

8

Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de koekenpan goed heet is.

9

Doe de uitgerolde wrap in de pan en bak deze ongeveer 30 seconde per kant totdat hij gaar is en iets gekleurd.

10

Herhaal dit met alle balletjes.

11

Je kunt de spelt wraps direct eten en vullen met alles wat je lekker vind.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.