Gezonde spelt eierkoeken

Gezonde spelt eierkoeken gezoet met honing of agave siroop met een topping van amandelen. Een gezonde keus als tussendoortje.

Gezonde spelt eierkoeken

Gezonde spelt eierkoeken gezoet met honing of agave siroop met een topping van amandelen. Een gezonde keus als tussendoortje.

Onze bakker verkoopt heerlijke spelt eierkoeken. Als tussendoortje heel erg lekker vind ik. Alleen wel wel een tussendoortje met volop suiker erin. En eigenlijk is het dan gewoon een koek. Een grote koek. Daarom stonden echte gezonde spelt eierkoeken al een tijd op mijn lijstje om te maken. Gezonde suikervrije spelt eierkoeken, gezoet met honing. Of met agavesiroop. Met maar een paar ingrediënten en deze handmixer heb je zo een bakplaat vol gebakken.

Tussendoortjes maken

Voor dit recept heb ik half volkoren speltmeel en half speltbloem gebruikt, om ze ook wat voedzamer te maken. Ik heb gelijk een dubbele portie gebakken en de helft van de spelt eierkoeken per stuk ingevroren. Zo kan ik als ik moet werken makkelijk een ‘verse’ eierkoek uit de vriezer meenemen als gezond tussendoortje. Door er een topping van gehakte amandelen of walnoten op te doen worden de spelt eierkoeken ook net wat krokanter. Wat ik erg lekker vind. Ik maak ook graag bananenbrood- of muffins als gezond én suikervrij tussendoortje. Net zo
makkelijk en voor de afwisseling erg lekker.

Gezonde spelt eierkoeken

By Anna Kaptein Serves: 5 kleine of 4 grote
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 10 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 50 gram volkorenspeltmeel
  • 50 gram speltbloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop
  • snufje zout
  • handje amandelen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Was de citroen, droog goed af en rasp de schil met de fijne rasp.

3

Doe de eieren samen met de honing of agavesiroop en het citroenrasp in een kom en mix met een handmixer minimaal 5 minuten tot een witte, luchtige massa.

4

Mix het meel, de bloem, het bakpoeder en het snufje zout met een vork goed door elkaar.

5

Voeg beetje bij beetje toe aan het ei mengsel en spatel het er voorzichtig doorheen. Net zolang tot alles is opgenomen.

6

Maak 4 of 5 rondjes van het beslag op de bakplaat.

7

Hak de amandelen fijn.

8

Decoreer de eierkoeken met de fijngehakte amandelen.

9

Zet in het midden van de oven en bak in 12 minuten gaar.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Ellen
    29 juli 2017 at 14:57

    Met dit druilerige weer de eierkoeken gebakken. Makkelijk. Voor mij even wennen aan de smaak. Fris door de smaak van de hele biologische citroen.

    • Reageer
      Anna
      30 juli 2017 at 10:07

      Hoi Ellen, de smaak is inderdaad wel anders dan de klassieke eierkoek, zowel door het gebruik van spelt als honing en citroen.

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.