Salade van chinese kool

salade van chinese kool, chinese kool, groenten, vegetarisch, biologisch, recept, makkelijk, gezond, salade, koken, wortel, peterselie, appel

Chinese kool is een heerlijke koolsoort om ook rauw te eten. Ik maak dan ook graag een salade van Chinese kool. Afhankelijk van wat je in huis hebt kun je hem zo uitgebreid maken als je wilt. Hier heb ik het recept uitgeschreven van de salade van Chinese kool zoals ik hem het liefste eet, simpel, makkelijk en gezond. Maar je kan hem heel makkelijk uitbreiden met gebakken kipfilet, walnoten of peer in plaats van appel.

Salade van chinese kool

Hoeveelheid: 4 personen
Kooktijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 chinese kool
  • 1 biologische citroen
  • 2 grote wortels
  • 2 appels
  • handje rozijnen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • bosje krul peterselie
  • 1 rode ui
  • peper
  • zout

Instructies

1

Snijd de Chinese kool in zeer smalle reepjes.

2

Haal de wortel door de spirelli groentesnijder of rasp ze op de grove rasp.

3

Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in dunne reepjes.

4

Snijd de rode ui in heel dunne ringetjes.

5

Hak de peterselie fijn.

6

Voeg alles samen met de rozijnen in een kom en meng goed door elkaar.

7

Pers de citroen uit.

8

Maak van het citroensap, de yoghurt, mosterd en mayonaise een dressing en breng op smaak met peper en zout.

9

Voeg naar smaak toe aan de salade en meng goed door.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.