Venkel salade met appel, geitenkaas en olijven

Venkel salade met appel, geitenkaas en olijven. Een heerlijke en gezond recept die je snel op tafel kunt toveren. Lekker als bijgerecht bij het avondeten of als lunch.

Venkel salade met appel, geitenkaas en olijven

Een heerlijke knapperige venkelsalade met appel, geitenkaas en olijven. Een gezonde en snelle salade met smaken van zoet, zuur en pittig.

Venkel is voor veel mensen een lastige en daardoor minder favoriete groente. Super zonde eigenlijk omdat de venkel zo uniek is in zijn anijs achtige smaak en krokante structuur. Zelf vind ik venkel het lekkerst om rauw te eten, zoals in deze venkel salade met appel, geitenkaas en olijven. Een heerlijke en gezonde salade waarbij de combinatie van zoet, zuur en pittig erg lekker is. Het recept van deze venkel salade met appel, geitenkaas en olijven is voor 4 – 6 personen, best veel dus. Hier eten wij erg graag flink van, en wat over blijft is de dag erna nog lekker. Mocht je het nou echt teveel vinden dan kun je het recept halveren.

Venkel snijden

Snijd de venkel wel heel fijn, dan smaakt hij het lekkerste. Je kunt dat doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Als je beide niet hebt snijd je de venkel heel fijn met een heel scherp koksmes.

Venkel recepten

Op zoek naar meer lekkere salades met venkel? Probeer dan ook eens deze spinazie salade met gegrilde venkel en grapefruit of deze gerookte zalm met venkel salade.

De benodigde keukenmaterialen:
– Grote saladeschaal
Koekenpan
Dunschiller
Keukenmachine of mandoline
Koksmes


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Venkel salade met appel, geitenkaas en olijven

By Anna Kaptein Serves: 4 - 6 personen
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 2 venkelknollen
  • 2 appels
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 100 gram groene olijven
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 theelepel agavesiroop

Instructions

1

Snijd de venkelknollen in heel dunne plakjes. Als je een keukenmachine of mandoline hebt adviseer ik je om de venkel hierin in dunne plakjes te snijden.

2

Maak de dressing door de olijfolie, de mosterd, de witte wijnazijn en de agavesiroop bij elkaar te doen en met een vork tot een dressing te kloppen. Breng op smaak met zout en peper.

3

Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan.

4

Snijd de olijven in plakjes.

5

Schil de appels en snijd in blokjes.

6

Doe alle ingrediënten samen in een sla schaal of kom. Giet de dressing erover heen en mix alles goed door elkaar.

7

Brokkel als laatste de geitenkaas in kleine stukjes over de sla en meng erdoor.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.