Recepten/ sous vide

Het perfecte 63 graden ei uit de sous vide

Het perfecte 63 graden ei uit de sous vide. Door het ei gedurnede een uur op 63 graden in de sous vide te garen krijg je de perfecte structuur. Het lijkt op een gepocheerd ei, maar is nog veel zachter en verfijnder. Door je ei zo te bereiden tijdens het zondagsontbijt of de brunch maak je zeker indruk.

Dit is wat mij betreft echt de meest perfecte en fijne manier om je eieren te ‘pocheren’. Ik noem het pocheren maar eigenlijk is het dat helemaal niet, omdat je het ei gaart op 63 graden en in zijn eigen schil. Ik noem het dan ook maar het perfecte 63 graden ei uit de sous vide. Waarom perfect? Omdat het ei op deze manier een super zachte en sensuele structuur krijgt die overal gelijk is. En het is echt heel makkelijk. Je doet de eieren in hun eigen schil in de sous vide voor een uur en je hebt er geen omkijken meer naar, ideaal!

Ben je op zoek naar meer sous vide recepten of wil je meer weten over sous vide koken, dan raad ik je aan dit artikel te lezen.

Benodigde keuken materialen:
sous vide warm waterbak (deze gebruik ik zelf) of een
sous vide stick (een goede en wat goedkopere optie) en een grote pan met water
– soeplepel

Het perfecte 63 graden ei uit de sous vide

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: zoveel als je zelf wilt
Voorbereidingstijd: opwarmtijd van de sous vide Kooktijd: 1 uur

Ingrediënten

  • Biologische eieren (zoveel als je nodig hebt)

Instructies

1

Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water. Stel de temperatuur in op 63 graden.

2

Laat, als het water de juiste temperatuur heeft bereikt, de eieren 1 voor 1 (in hun schil) voorzichtig met de soeplepel in de sous vide of de pan met warm water zakken.

3

Gaar de eieren in 1 uur op 63 graden.

4

Haal de eieren weer voorzichtig met de soeplepel uit de sous vide.

5

Tik heel zachtjes met een mes in het midden van het ei, net zolang tot je het ei voorzichtig kan openbreken. Zorg dat je het ei openbreekt boven het gerecht waar je ze wilt hebben. Door de lage temperatuur waarop het ei is gegaard is de textuur nog redelijk vloeibaar. Hierdoor moet je ze heel voorzichtig behandelen.

Opmerkingen

Wil je dat het ei nog wel zijn ronde vorm behoud bij het serveren? Zet dan een pan met 9/10 water en 1/10 azijn op en breng aan de kook. Zet het vuur uit en haal voorzichtig het ei uit de schil wanneer het uit de sous vide is gekomen. Laat het ei voorzichtig in het water met azijn glijden en haal het er na precies 1 minuut weer uit. Nu heeft het ei nog zijn ronde vorm behouden.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.