Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes

25 oktober 2019 (Laatst bijgewerkt: 10 juli 2023)
Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes. Een heerlijk gezond en vegetarisch recept voor het avondeten.

Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes

Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes. Een heerlijk gezond en vegetarisch recept voor het avondeten.

Snijbiet

Nu echt het aller laatste snijbiet recept van dit seizoen! En dan moeten we het weer een jaar zonder die lekkere en mooie snijbiet doen. Om het snijbiet jaar goed af te sluiten maakte ik deze heerlijke vegetarische pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes. Een makkelijk, gezond en lekker gerecht voor een doordeweekse dag en een goed manier om de kinderen ongemerkt toch wat extra groenten te laten eten. Door de pesto ook van snijbiet te maken. Tenminste, bij mij thuis werkt dat erg goed.

Snijbiet pesto

Voor het maken van de snijbiet pesto heb ik dit recept gebruikt. Door de tomaatjes op lage temperatuur in de oven te drogen krijg je kleine zoete smaak bommetjes. In combinatie met de ietwat bittere snijbiet is dit erg lekker.

Snijbiet pesto maken voor door de pasta

In de traditionele Italiaanse keuken wordt een pesto met een vijzel gemaakt. Omdat dat heel arbeidsintensief is en je maar kleine beetjes tegelijk kunt maken is het gebruik van een keukenmachine wel aan te bevelen. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.

Vegetarische recepten met snijbiet

Ben je na het maken van deze pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes op zoek naar meer vegetarische recepten met snijbiet? Probeer dan ook eens deze gewokte snijbiet met boterbonenpuree of deze plaattaart met snijbiet, geitenkaas en hazelnoten.

Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes. Een heerlijk gezond en vegetarisch recept voor het avondeten.

Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes

Anna Kaptein
Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes. Een heerlijk gezond en vegetarisch recept voor het avondeten. 200 gram cherrytomaatjes
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram snijbiet
  • 300 gram penne volkoren of spelt pasta
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels olijfolie

ingrediënten snijbiet pesto ( zie link in tekst boven)

    Instructies
     

    • Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de tomaatjes, dep ze goed droog en leg in een ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met een eetlepel olijfolie, zout en peper en zet ze gedurende een uur in de oven om te ‘drogen’.
    • Maak de snijbiet pesto volgens de aanwijzingen van het recept wat je kunt vinden via de link in bovenstaande tekst.
    • Was de overige snijbiet goed en laat uitlekken. Als het hele grote snijbiet is met dikke stelen dan verwijder je de bladeren van de stelen. Je kunt de bladeren van de stelen af snijden, maar je kunt ook de bladeren voorzichtig van de stelen af trekken. De stelen snijd je vervolgens in stukjes van een paar centimeter en de bladeren snijd je in reepjes. Bewaar de stelen en bladeren apart, ze kennen beide een verschillende kooktijd. Als de snijbiet die je gebruikt heel klein en jong is en de stelen zijn vrij dun, dan kun je alles in één keer gebruiken. Snijd dan de gehele snijbiet bladeren in repen.
    • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en giet deze vervolgens af. Doe daarna weer terug in de pan. Roer de snijbiet pesto erdoorheen.
    • Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan.
    • Zet een wok met een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en voeg de stengels van de snijbiet toe als de olie goed heet is. Roerbak deze ongeveer 4 minuten en voeg dan de bladeren toe. Roerbak deze nog 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Als je jonge snijbiet bladeren hebt die je in zijn geheel kunt roerbakken dan doe je dit in ongeveer 4 minuten.
    • Roer vervolgens voorzichtig de geroerbakte snijbiet ook door de pasta.
    • Haal de tomaatjes uit de oven. Serveer de pasta met snijbiet pesto op de borden en garneer rijkelijk met de oven gedroogde tomaatjes en de zonnebloempitten.
    Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

    Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

    Misschien ook interessant

    Geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeel het recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.