Diner

Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes

Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes. Een heerlijk gezond en vegetarisch recept voor het avondeten.

Nu echt het aller laatste snijbiet recept van dit seizoen! En dan moeten we het weer een jaar zonder die lekkere en mooie snijbiet doen. Om het snijbiet jaar goed af te sluiten maakte ik deze heerlijke vegetarische pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes. Een makkelijk, gezond en lekker gerecht voor een doordeweekse dag en een goed manier om de kinderen ongemerkt toch wat extra groenten te laten eten. Door de pesto ook van snijbiet te maken. Tenminste, bij mij thuis werkt dat erg goed. Voor het maken van de snijbiet pesto heb ik dit recept gebruikt. Door de tomaatjes op lage temperatuur in de oven te drogen krijg je kleine zoete smaak bommetjes. In combinatie met de ietwat bittere snijbiet is dit erg lekker.

Pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram snijbiet
  • 300 gram penne volkoren of spelt pasta
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ingrediënten snijbiet pesto (zie link in tekst)

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de tomaatjes, dep ze goed droog en leg in een ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met een eetlepel olijfolie, zout en peper en zet ze gedurende een uur in de oven om te 'drogen'.

2

Maak de snijbiet pesto volgens de aanwijzingen van het recept wat je kunt vinden via de link in bovenstaande tekst.

3

Was de overige snijbiet goed en laat uitlekken. Als het hele grote snijbiet is met dikke stelen dan verwijder je de bladeren van de stelen. Je kunt de bladeren van de stelen af snijden, maar je kunt ook de bladeren voorzichtig van de stelen af trekken. De stelen snijd je vervolgens in stukjes van een paar centimeter en de bladeren snijd je in reepjes. Bewaar de stelen en bladeren apart, ze kennen beide een verschillende kooktijd. Als de snijbiet die je gebruikt heel klein en jong is en de stelen zijn vrij dun, dan kun je alles in één keer gebruiken. Snijd dan de gehele snijbiet bladeren in repen.

4

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en giet deze vervolgens af. Doe daarna weer terug in de pan. Roer de snijbiet pesto erdoorheen.

5

Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan.

6

Zet een wok met een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en voeg de stengels van de snijbiet toe als de olie goed heet is. Roerbak deze ongeveer 4 minuten en voeg dan de bladeren toe. Roerbak deze nog 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Als je jonge snijbiet bladeren hebt die je in zijn geheel kunt roerbakken dan doe je dit in ongeveer 4 minuten.

7

Roer vervolgens voorzichtig de geroerbakte snijbiet ook door de pasta.

8

Haal de tomaatjes uit de oven. Serveer de pasta op de borden en garneer rijkelijk met de oven gedroogde tomaatjes en de zonnebloempitten.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.