Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas
Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas. Net even anders, heerlijke smaak. Een verassend pesto recept met een heerlijke combinatie van smaken.
Ik maak erg graag zelf mijn pesto. En eigenlijk elke keer weer een andere variant, afhankelijk van welke ingrediënten ik in huis heb. Na de pesto van broccoli en pesto van raapsteel heb ik nu een pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas gemaakt. Het gebruik van zonnebloempitten in de pesto in plaats van pijnboompitten of een ander soort noten is ook een stuk voordeliger.
Pesto van snijbiet bewaren
Je kunt de pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas gelijk opeten met pasta of op een toastje. Als je de pesto langer wilt bewaren kun je hem in een schoon weckpotje doen. Schenk er dan een dun laagje olijfolie over en je kunt hem ongeveer 2 maanden bewaren. Geopend zou ik de snijbiet pesto, in de koelkast, maximaal een week bewaren.
Pesto van snijbiet maken
In de traditionele Italiaanse keuken wordt een pesto met een vijzel gemaakt. Omdat dat heel arbeidsintensief is en je maar kleine beetjes tegelijk kunt maken is het gebruik van een keukenmachine wel aan te bevelen, zeker bij deze pesto van snijbiet waarbij de bladeren nog vele malen groter en stugger zijn. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.
Benodigde keukenmaterialen voor het maken van snijbiet pesto
– Grote pan
– Rasp
– Koekenpan
– Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)
Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas
Ingrediënten
- 100 gram snijbiet
- 50 gram zonnebloempitten geroosterd
- 1 teente knoflook
- 50 gram harde belegen geitenkaas
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 4 eetlepels olijfolie
Instructies
- Zet een pan water met een snufje zout op en breng het aan de kook.
- Snijd de snijbiet grof en voeg deze toe aan het kokende water.
- Blancheer de snijbiet 2 minuten.
- Verwijder de snijbiet met een schuimspaan en spoel af met koud water.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
- Rasp de geitenkaas.
- Rasp de citroenschil.
- Pel de knoflook.
- Knijp de snijbiet, als hij voldoende is afgekoeld, met de handen uit.
- Doe alles in de keukenmachine en maal tot een smeuïge substantie. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe en breng de pesto van snijbiet op smaak met peper en zout.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
4 Reacties
Debby Meirte
6 juli 2020 at 10:28Hoi Anna
Om deze pesto te bewaren, moet je dan het potje nog in de oven (of weckketel) verhitten? Of is het echt enkel wat olie erover en hup, de kast in?
Groetjes
Debby
Anna
6 juli 2020 at 10:56Hoi Debby,
Inderdaad het potje wel even verhitten / steriliseren voordat je de pesto erin doet. Anders bestaat de kans dat de pesto toch snel zal bederven.
Groetjes Anna
Willy
25 augustus 2020 at 13:25Hallo Anna.
KAN dit ook met parmezaanse kaas.
Gr Willy
Anna
25 augustus 2020 at 13:54Hoi Willy,
Dit kan zeker ook met Parmezaanse kaas. Houd dan dezelfde hoeveelheid aan.
groetjes Anna