Bijgerechten/ Recepten

Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas

Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas, vegetarisch, recept, seizoensgroenten, biologisch

Pesto

Ik maak erg graag zelf mijn pesto. En eigenlijk elke keer weer een andere variant, afhankelijk van welke ingrediënten ik in huis heb. Na de pesto van broccoli en pesto van raapsteel heb ik nu een pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas gemaakt.  Het gebruik van zonnebloempitten in de pesto in plaats van pijnboompitten of een ander soort noten is ook een stuk voordeliger.

Bewaren

Je kunt de pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas gelijk opeten met pasta of op een toastje. Als je de pesto langer wilt bewaren kun je hem in een schoon weckpotje doen. Schenk er dan een dun laagje olijfolie over en je kunt hem ongeveer 2 maanden bewaren. Geopend zou ik de pesto, in de koelkast, maximaal een week bewaren.

Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas

Hoeveelheid: 1 klein kommetje / potje
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram snijbiet
  • 50 gram geroosterde zonnebloempitten
  • 1 teentje knoflook
  • handvol geraspte belegen harde geitenkaas
  • theelepel geraspte citroenschil
  • flinke scheut olijfolie (de pesto moet lekker smeuïg zijn)
  • peper en zout naar smaak

Instructies

1

Zet een pan water met een snufje zout op en breng het aan de kook.

2

Snijd de snijbiet grof en voeg deze toe aan het kokende water.

3

Blancheer de snijbiet 2 minuten.

4

Verwijder de snijbiet met een schuimspaan en spoel af met koud water.

5

Rooster de zonnebloempitten

6

Rasp de geitenkaas.

7

Rasp de citroenschil.

8

Pel de knoflook.

9

Knijp de snijbiet, als hij voldoende is afgekoeld, met de handen uit.

10

Doe alles in de keukenmachine en maal tot een smeuïge substantie. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.