Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas

Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas, vegetarisch, recept, seizoensgroenten, biologisch

Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas

Ik maak erg graag zelf mijn pesto. En eigenlijk elke keer weer een andere variant, afhankelijk van welke ingrediënten ik in huis heb. Na de pesto van broccoli en pesto van raapsteel heb ik nu een pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas gemaakt.  Het gebruik van zonnebloempitten in de pesto in plaats van pijnboompitten of een ander soort noten is ook een stuk voordeliger.

Bewaren

Je kunt de pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas gelijk opeten met pasta of op een toastje. Als je de pesto langer wilt bewaren kun je hem in een schoon weckpotje doen. Schenk er dan een dun laagje olijfolie over en je kunt hem ongeveer 2 maanden bewaren. Geopend zou ik de pesto, in de koelkast, maximaal een week bewaren.

Benodigde keukenmaterialen:
– Grote pan
Rasp
Koekenpan
Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas

By Anna Kaptein Serves: 1 klein kommetje / potje
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 5 minuten Total Time: 20 minuten

Ingredients

  • 100 gram snijbiet
  • 50 gram geroosterde zonnebloempitten
  • 1 teentje knoflook
  • handvol geraspte belegen harde geitenkaas
  • theelepel geraspte citroenschil
  • flinke scheut olijfolie (de pesto moet lekker smeuïg zijn)
  • peper en zout naar smaak

Instructions

1

Zet een pan water met een snufje zout op en breng het aan de kook.

2

Snijd de snijbiet grof en voeg deze toe aan het kokende water.

3

Blancheer de snijbiet 2 minuten.

4

Verwijder de snijbiet met een schuimspaan en spoel af met koud water.

5

Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.

6

Rasp de geitenkaas.

7

Rasp de citroenschil.

8

Pel de knoflook.

9

Knijp de snijbiet, als hij voldoende is afgekoeld, met de handen uit.

10

Doe alles in de keukenmachine en maal tot een smeuïge substantie. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Misschien ook interessant

4 Reacties

  • Reageer
    Debby Meirte
    6 juli 2020 at 10:28

    Hoi Anna

    Om deze pesto te bewaren, moet je dan het potje nog in de oven (of weckketel) verhitten? Of is het echt enkel wat olie erover en hup, de kast in?

    Groetjes
    Debby

  • Reageer
    Anna
    6 juli 2020 at 10:56

    Hoi Debby,

    Inderdaad het potje wel even verhitten / steriliseren voordat je de pesto erin doet. Anders bestaat de kans dat de pesto toch snel zal bederven.

    Groetjes Anna

  • Reageer
    Willy
    25 augustus 2020 at 13:25

    Hallo Anna.
    KAN dit ook met parmezaanse kaas.
    Gr Willy

    • Reageer
      Anna
      25 augustus 2020 at 13:54

      Hoi Willy,

      Dit kan zeker ook met Parmezaanse kaas. Houd dan dezelfde hoeveelheid aan.

      groetjes Anna

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.